Inför Brommapojkarna – Malmö FF

Publicerad 05 juli 2014

Imorgon drar Allsvenskan igång igen för serieledande Malmö FF när laget gästar Brommapojkarna på Grimsta IP. På ett soldränkt Malmö IP berättar Matias Concha att han inte kan vänta på att komma igång igen. 

– Det ska bli skönt att komma igång igen. Det är viktigt för oss att få en bra start efter uppehållet. Vi måste vara fokuserade och koncentrerade för att kunna fortsätta den goda trenden vi har haft på bortaplan, sa Concha efter den sista träningen innan avfärden mot Grimsta IP.

– Jag tror att vi kan bli ännu effektivare framåt och hela tiden fortsätta trycka på. I de matcher där spelet inte riktigt har fungerat måste vi ändå fortsätta att trycka på framåt och hela tiden fortsätta att kämpa med att få igång spelet under längre perioder.

Concha poängterade att trots att truppen lider av småskador så gäller det att laget reagerar rätt och stärks.

– Det kan påverka laget, men vi har en bra stämning. Det gäller att andra kliver fram och att vi sluter samman i laget.

Åge Hareide har koll på den kommande motståndaren, men säger att fokus måste ligga på det egna spelet om Malmö FF ska vinna matchen.

– De har en match i benen efter att ha kvalat till Europa League i Finland. Jag vet att de har en del skador och det sliter lite extra på truppen att resa då, men vi måste fokusera på oss själva. Vi åker dit för att vinna, konstaterar Hareide.

Truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Filip Helander, Erik Johansson, Matias Concha, Ricardinho, Johan Hammar, Victor Wernersson

Markus Halsti, Emil Forsberg, Petar Petrovic, Erdal Rakip, Simon Thern, Simon Kroon, Piotr Johansson

Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg


Brommapojkarna – Malmö FF
Grimsta IP
Söndag 6/7 17.30

Matchen kan du följa  i Restaurang 1910 på Swedbank Stadion.