Inför bortamatchen mot Örgryte

Publicerad 23 augusti 2009

Elva allsvenska omgångar kvar, 33 poäng att spela om, och MFF beger sig till Göteborg för att ta nya tag efter hemmaförlusten mot Häcken – och för att ta tredje raka bortasegern.

Örgryte IS – Malmö FF
Gamla Ullevi måndag 24 augusti 19.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Ricardinho, Markus Halsti, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Daniel Andersson, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Edward Ofere, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad, Pontus Jansson.

Avstängd: Gabriel.

Tillbaka i truppen är Daniel Andersson, avstängd senast, medan Gabriel får tillbringa den närmsta tiden i ”utvisningsbåset” efter det röda kort han ådrog sig i slutet av förra matchen.
– Han är automatiskt avstängd i den här matchen, sedan ska disciplinkommittén ta beslut om ett tidsbestämt straff, säger Hans Gren om Gabriels situation.
Därmed står det klart att han med all sannolikhet missar hemmaderbyt mot HIF 31 augusti.

En ytterligare förändring i matchtruppen är att Robert Åhman ånyo tvingas kliva av med vadskada, den här gången dock i den andra vaden, efter en smäll i Häckenmatchen.
– Vi vet inte riktigt vad det är för typ av skada, säger göteborgaren Hans Gren…Pontus Jansson ersätter i truppen, vilket han gjort några gånger förut – sin allsvenska debut har han däremot ännu att se fram emot.
– Pontus har gjort bra ifrån sig och visat en positiv attityd. Han kan spela på flera positioner i centrallinjen, även om vi kanske i första hand ser honom en anfallare i position nio eller tio beroende på hur vi spelar.

För motståndet i tjugonde omgången svarar Örgryte IS, som fått finna sig i att vara allsvenskans klara jumbo ända sedan starten, och till dags dato har elva poäng upp till säker mark.
– Varje match har sina svårigheter. Resultatmässigt har inte ÖIS presterat väl, men de har varit med bra i sina matcher även om de saknat förmåga att täppa till. ÖIS är definitivt inte borträknade, säger Hans Gren.

Vårmötet med Örgryte var den fantastiska premiärfesten på Swedbank Stadion, där MFF till slut vann med 3-0, första målet någonsin på nya hemmaplan av Labinot Harbuzi och två mål i slutet av inhoppade Agon Mehmeti.
 Är Örgryte ett bättre lag idag?
– Jag tror de är bättre än i våras. De har också fått in ett par nya spelare, lite tyngd på mitten med Sebastian Johansson och så amerikanen Miller på vänsterkanten. Sedan Åge Hareide tog över spelar de ett rakt 4-4-2-spel i utgångsläget och mer 4-4-1-1 i försvar. Men vi tänker inte så mycket på ÖIS, vi fokuserar till 90 procent på vårt eget agerande.

På hemmaplan har MFF fortsatt förtvivlat svårt att vinna, men på bortaplan finns nu chansen till tredje raka segern, efter 3-0 mot HBK och 2-0 mot TFF.
Vad blir viktigt för er i matchen?
– Örgryte spelare med rakt mittfält och rak backlinje, och det gäller att vi spelar bollen snabbt så att vi kan hitta det ytor vi vill åt. Vi har fått större ytor i våra bortamatcher och kunnat spela lite mer omställningsspel. Men det kan nog bli mycket possessionspel också, om de försvarar sig lågt, säger Hans Gren.

Tobias Christoffersson