Inför bortamatchen mot Örebro

Publicerad 22 oktober 2011

…och den avslutande omgången av Allsvenskan 2011 har MFF en bronspeng på gaffeln. Matchtruppen tar Rikard Norling ut först under söndagen.

Örebro SK – Malmö FF
Behrn arena söndag 23 oktober 16.30

Malmö FF:s spelarbuss ankom ett höstgråmulet Örebro fram emot den sena lördagseftermiddagen och laget gjorde en träning inne på matcharenan tidig kväll.

Då frågetecken finns för ett par spelares medverkan i matchen tar Rikard Norling ut matchtruppen först under söndagen, och ett stort manskap har följt med upp. Klart är att Agon Mehmeti och Dardan Rexhepi inte medverkar, då båda är avstängda efter tre gula respektive ett rött kort.

Med en match kvar att spela av Allsvenskan 2011 står en fjärdeplats och en uppsättning bronsmedaljer på spel för MFF. Seger och den är klar. Oavgjort och MFF riskerar bli femma. Förlust och MFF riskerar bli femma eller sexa.

För topptippade Örebro, trea ifjol, bör säsongen ha varit en enda stor besvikelse. ÖSK halkade tidigt efter tabelltoppen och har ett längre slag huserat i tabellens mittskikt, och kan förutom innevarande elfteplacering se tionde- tolfte- eller trettondeplatsen som möjlig slutposition.

Vårens möte med Örebro gav en 2-1-seger på Swedbank Stadion, båda målen av Guillermo Molins. MFF har för övrigt fyra raka segrar mot ÖSK, varav de tre senaste med 3-0.

Knappt två dygn har förflutit sedan det tunga nederlaget hemma mot Metalist Kharkiv. Man undrar hur stämningen är.
– Stämningen är ok. Vi är i bra matchtempo och vi har vunnit de flesta matcherna vi spelat den senaste tiden. Matchen i torsdags la vi åt sidan direkt för att utvärdera senare, det hade ändå inte hjälpt oss inför den här matchen – som vi ska vinna, säger Rikard Norling.