Inför bortamatchen mot Mjällby

Publicerad 14 maj 2010

MFF har vilat lite och samlat mycket kraft inför lördagens utmaning: att för första gången besegra Mjällby på Strandvallen.

Mjällby AIF – Malmö FF

Strandvalllen lördag 15 maj 16.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 18. Edward Ofere, 29. Jasmin Sudic.

En hel vecka utan match. Den första på mycket länge. Efter fem matcher på tretton dagar och nio matcher på fem veckor håller sex långa dagar på att förflyta mellan allsvensk omgång tolv och tretton. Ok, dom satt nog rätt fint ändå – i synnerhet för MFF-truppen, som fått några dagar till vila, andhämtning och omladdning.

– Vi har samlat kraft. De som har spelat mycket fick två dagar ledigt, sedan har vi haft ett träningspass, sedan ytterligare en ledig dag. Att bara kunna slappna av, och inte behöva tänka på fotboll har varit jättenyttigt för oss, säger Roland Nilsson efter fredagens korta förmiddagspass inne på Malmö Stadion.

Var ni slitna efter matchen mot Åtvidaberg (3-1) i lördags?
– Själv kände jag mig inte sliten alls, säger Roland, ler och tillägger:
– Men det är klart – killarna var jätteslitna. Och det inte bara fysiskt, det klarar vi nog ganska bra, även om det var många som började se väldigt trötta ut i slutet av matchen mot Åtvidaberg. Utan även mentalt: att ladda batterierna med fem matcher på 13 dar tar oerhört mycket kraft.

Och vilan har givit önskad effekt:
– Det var väldigt piggt på träningen igår, och det har sett piggt och glatt ut idag. Nu är vi tillbaka i full fart igen.

Vilket lär behövas. Mjällby hemma på Strandvallen är en tuff utmaning för vilket lag som helst, och i viss synnerhet för MFF – som till dags dato aldrig vunnit på den om den inte vore för just detta faktum så idylliska gamla idrottsplatsen invid Hanöbuktens strand. Låt vara att försöken inte varit alltför många, Mjällby har endast tre tidigare allsvenska säsonger att se tillbaka på, den senaste 1985. Det senaste mötet lagen emellan (i tävlingsmatch) finns dock i färskare minne: den plågsamma cupförlusten förra våren.

Ni har chans att bli historiska imorgon… som första MFF-lag att vinna på Strandvallen.
– Det hade varit väldigt trevligt. Mjällby är ett bra lag, som är bra hemma. De är tunga att möta, ett lag som jobbar väldigt hårt. De har fått in lite nya spelare sedan vi mötte dem ifjol i cupen, men vi vet vad som förväntas av oss i matchen.
Räknar ni med att få föra spelet?
– Det kommer vi säkert att få göra, hur mycket det vet vi inte. Vi måste spela så som vi kan, det vi gör bäst, då är vi svårstoppade.  Men Mjällby är som sagt starka; vi får se vilken spelstil som passar bäst imorgon, säger Roland Nilsson.

Som gör två förändringar i truppen: Dusan Melichárek är tillbaka efter sin stukning och ersätter Dejan Garaca, medan Dardan Rexhepi går in istället för Alex Nilsson.

Tobias Christoffersson