Inför bortamatchen mot Kalmar

Publicerad 26 oktober 2009

Med två omgångar kvar åker MFF till Småland för match mot Kalmar FF tisdag kväll.
– Vi har fullt fokus på de två gånger 90 minuter som är kvar att spela plus U21-finalen, och vårt självförtroende är fortfarande stort, säger Hans Gren inför matchen.

Kalmar FF – Malmö FF

Fredriksskans tisdag 27 oktober 19.00

Malmö FF:s trupp

Målvakter: Dusan Melichárek, Dejan Garaca

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Markus Halsti, Ricardinho, Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Guillermo Molins, Edward Ofere, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad.

En vecka och två matcher kvar av allsvenskan 2009. För MFF Kalmar borta tisdag kväll och så avslutningen mot Brommapojkarna hemma på Swedbank Stadion söndag. Förra veckans två matcher gav mager poängutdelning; efter fem raka segrar blev det förlust hemma mot IFK Göteborg i måndags och oavgjort borta mot GAIS fredag kväll.

– Vi har fullt fokus på de två gånger 90 minuter som är kvar att spela plus U21-finalen, och vårt självförtroende är fortfarande stort. Vi har fått många goda signaler från spelarna, vi spelade bra fotboll mot GAIS och jobbade oerhört hårt i 95 minuter, säger Hans Gren efter tisdagens regnblöta förmiddagspass.

Det var GAIS som tog ledningen i första halvlek på Gamla Ullevi, då MFF inte riktigt fick till anfallsspelet.
– Vi fick inte fast bollen på våra forwards, som de sökte sig ut på kanterna för mycket eftersom det var trångt i mitten. Men vi hade ändå ett par bra avslut, och vi rättade till den saken till andra halvlek.
Lite plus till oss efter första halvlek ändå; vi agerade som vi skulle försvarsmässigt och fick bort Wanderson ur matchen utan att vara speciellt inriktade på det. Vi vågade hålla backlinjen högt och gjorde det trångt för dem. Deras mål var snyggt, otagbart, kommenterar Hans Gren.

I andra halvlek spelade MFF till sig ett massivt övertag med många avslut, men nådde en kvittering först i den 89:e minuten.
– Andra halvlek likande lite några av matcherna i våras vad gäller spelövertag och målchanser. GAIS är väl inne på vår planhalva vid två tillfällen eller så… Men tyvärr är det inte så lätt att göra mål när de har nio man som står rättvända i eget straffområde – mycket ben och armar i vägen.

En förändring gör tränarna i matchtruppen jämfört med senast: Jasmin Sudic är tillbaka efter sin avstängning, och Ivo Pekalski får kliva av. På skadefronten har Johan Dahlin dessvärre fortfarande problem med en lårbaksida, medan Rick Kruys tillbaka i träning med laget. Alex Nilsson är lite sliten och inte tränade under tisdagen.

Hemmamötet med Kalmar slutade med 1-2-förlust i den allsvenskan omstarten efter U21-EM. Sedan dess har Kalmar bland annat fått se två bröder Elm försvinna från laget, och hösten har varit lite upp och ner för de regerande svenska mästarna.
– Det är klart att det inte är riktigt detsamma Kalmar utan Elm-bröderna, men Kalmar är fortfarande ett starkt lag bakåt och har en del snabba och kreativa spelare framåt som vi får se upp med. Kalmar ligger idag på en fjärdeplats, de kämpar naturligtvis för den, och kanske för lite till, på sin hemmaplan. Men vi åker dit med gott självförtroende, och går som alltid för seger, säger Hans Gren.

Som bonus slutligen en extra och lite annorlunda uppladdning inför morgondagens match: ta en titt på den här gamla journalfilmen, som skildrar då regerande mästarna Malmö FF:s besök hos dåvarande allsvenska nykomlingarna Kalmar FF. När? För exakt 60 år sedan – 1949! (Filmen finns liksom många andra att se hos www.mff-familjen.se).

Tobias Christoffersson