Inför bortamatchen mot IK Sirius

Publicerad 29 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Efter onsdagens seger mot AIK åker MFF till Uppsala som serieledare. Nästa uppgift blir IK Sirius på Studenternas IP.

Matchinformation

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Studenternas IP
Biljetter till bortasektionen: KÖP HÄR
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM

Läget i truppen
– Vi hade riktigt många spelare ute på träningen idag. Och vi laddar upp med ny energi i en match där vi ska ut och ge full gas. Vi är såklart glada över resultatet mot AIK men det får vi lägga åt sidan nu och fokusera på imorgon.

Martin Olsson och Anders Christiansen är tillgängliga
– Det får vi se. De var ute på planen och tränade idag, men jag väntar fortfarande på besked om de kan vara med eller inte. Jag hoppas att de kan vara med i truppen.

Oscar Lewicki
– Han är inte med imorgon. Det är av privata skäl.

Han tittade på andra lag under torsdagen
– Nej, jag fokuserade bara på vår match faktiskt. Jag satt och tittade på Sirius och förberedde mig inför det. När man spelar så många matcher så måste man lägga all tid på förberedelse. Men vi njuter av att spela många matcher!

Motståndarna Sirius
– Vi har sett flera matcher med dem. De vill spela fotboll, ha mycket boll. De tre lagen i serien som har mest bollinnehav är vi, Kalmar och Sirius. Men det är också ett lag som ger bort en del chanser till motståndarna.

Sören Rieks nya kontrakt
– Det är härligt! Han är en poängsspelare men är också enormt duktig på att ta sig an de unga spelarna i truppen. Att utveckla unga spelare är något vi ska göra som klubb. Vi har många erfarna spelare, men också många unga hungriga spelare i truppen, jag tror att man behöver en bra mix där. Det gäller inte bara på planen, utan även i omklädningsrummet.

Utmaningen att spela mot lag längre ner i tabellen
– Vi ska vinna samtliga matcher enligt alla runt omkring, och vi har samma förväntningar på oss själva. Sen lyckas man inte alltid. Sån är fotbollen. Men vi ska ut och njuta av att vi har en ny match redan i morgon, och att vi spelar för att ta hem guldet till klubben och supportrarna.

HÖJDPUNKTER FRÅN förra årets möte

huvudpartners

officiella partners