Inför bortamatchen mot IFK Värnamo

Publicerad 20 april 2022 i Herr,Nyheter

Efter 3–0-segern hemma mot AIK reser MFF under onsdagen upp till Värnamo för att möta en av årets nykomlingar i Allsvenskan 2022, IFK Värnamo, på torsdagskväll. Så sent som i mars ställdes lagen mot varandra i gruppspelet av Svenska cupen på Malmö IP. Nu väntar ett stort bortafölje när lagen drabbar samman på Finnvedsvallen.

Isaac Kiese Thelin har inlett Allsvenskan 2022 med tre mål på de tre första omgångarna av Allsvenskan 2022.

OM MATCHEN:

Avspark: Torsdag 21 april 19:00
Spelplats: Finnvedsvallen
TV-sändning: Matchen sänds på Discovery plus

Milos milojevic om

Statusen på Erdal Rakip och Sergio Peña

Erdal kände sig bra redan igår och har tränat på idag så det ser bra ut. Vi har 30 timmar till match så jag tror han är redo – sen får vi se imorgon om han är redo för 90 minuter. Sergio är inte allvarligt skadad men han är inte 100 procent redo för spel. Det som är en viktig aspekt att ha med sig här är att våra landslagsspelare spelar x antal fler matcher än de andra som istället då har några dagars ledighet och återhämtning. Sergio har så pass god teknik och är så pass skicklig att han skulle kunna leverera även om hans maxkapacitet bara ligger på 80 – 90 procent. Men vi vill inte ta några risker.

Konkurrensen på högerbackspositionen

Det är ett lyxproblem för mig som tränare att ha två duktiga spelare på varje position, som vi har. Felix gjorde en jättefin försäsong och har visat att han även kan spela i en trebackslinje. Sen fick Eric chansen och kom in och gjorde det jättebra. Det känns tryggt för oss att veta att vi har flera alternativ att jobba med. Det är ingen av dem som har den positionen utan man skulle kunna säga att det är en position som de delar på. Men jag pratar alltid med spelarna innan matcherna hur jag tänker.

Ola Toivonens inhopp mot AIK

Han kommer in och visar kvalitet direkt. Ola skulle mycket väl kunna starta imorgon det enda jag vet just nu är att han inte är redo för 90 minuter. Vi har maxat honom rätt bra, för den nivån han ligger på nu, så här i inledningen av Allsvenskan. I slutet av matchen mot AIK var han lite sliten och det är inte optimalt att spela direkt efter den skadan som han har haft. Men om vi behöver honom kommer vi såklart att använda honom.

Matchen mot IFK Värnamo

Vi resonerar alltid att vår nästa match är vår viktigaste match. Jag vet att ni hellre pratar om matchen mot Göteborg men vi har en viktig match imorgon först och där ligger vårt fokus just nu. Det blir inte enkelt att åka upp till Värnamo. Vår utmaning, som jag också har pratat om med killarna, kommer att vara att motivera sig att gå ut och spela lika fin fotboll mot Värnamo som vi gjorde här hemma mot AIK när vi hade fantastisk support och fulla läktare. Men egentligen är det ganska enkelt, vill vi ligga på förstaplats när serien är färdigspelad i mitten av november – då är det matchen mot Värnamo imorgon som är viktigast just nu.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners