Inför bortamatchen mot IFK Värnamo

Publicerad 14 april 2024 i Herr,Nyheter

”En fin inledning men det finns fortfarande en hel del att jobba på”, så låter Henrik Rydströms summering av de två första matcherna i Allsvenskan. Nu går MFF för tredje raka mot IFK Värnamo, i Borås.

Henrik Rydström coachar Pontus Jansson under hemmapremiären mot Hammarby.

MATCHINFORMATION

IFK Värnamo Malmö FF
Måndag 15 april 19:00
Borås Arena

TV: Matchen sänds på discovery+

Henrik Rydström om…

….läget i truppen:
Oliver Berg och Anders Christiansen har båda svarat bra i veckan efter sina minuter i U21-matchen. Niklas Moisander avvaktar vi lite med då han fortfarande spelar med sitt specialskydd för handen. Vi avlastar fortfarande Daniel Gudjohnsen ett tag till, inte för att han har några restriktioner i träning utan mest för att han varit borta så länge och då vill vi vara lite mer försiktiga. Likaså med Anton Tinnerholm, jättekul att han är tillbaka i träning men vi tar det försiktigt. Just nu är vi inte i ett läge av säsongen där vi tvingas till rotation. Vi känner inte att vi måste stressa med att få tillbaka spelare utan ger istället de spelarna som varit skadade lite extra tid så att de verkligen kan kliva in och göra sig själva rättvisa den dagen vi kommer att behöva lufta och rotera på olika positioner.

…hur matchflytten påverkar matchplanen:
Ingenting egentligen. Vi har jobbat efter dubbla scenarier och varit förberedda på allt. Den ”största” skillnaden har vi väl redan rett ut och det var att torsdagens träning både blev längre och med högre intensitet. Sedan gav vi spelarna ledigt på fredagen och har tränat på här i helgen. Vi hade egentligen inte räknat med att detta skulle bli en så kallat ”bra träningsvecka”, men nu blev det faktiskt bra, så utifrån vår verksamhet blev det här till och med riktigt bra.

…sju hörnmål på de sju första tävlingsmatcherna:
Är det så pass! Jo men det är ingen hemlighet att vi lagt ner tid och fokus på att bli farligare på offensiva hörnor. Vi har många fysiskt starka spelare som vi kan lyfta in inne i boxen. Men det här kommer ju inte av sig själv. Du kan ha världens bästa rutiner, men om du inte har en bra fot och spelare som kan attackera bollen, så blir det ju ändå lönlöst. Men jag tycker mig se att våra motståndare blir stressade när vi får med oss fasta situationer. Och det är ju härligt.

….att tävla på träning:
Det jag sett så här långt av säsongen är en väldigt hungrig grupp spelare som älskar och tävla. Och jag tycker vi blivit bättre på just det där med att tävla även på träning. Och det är ju någonting som jag vill premiera – presterar du på träning så ska du få chansen i match. Vi trycker mycket på det i gruppen, att varje träningstillfälle är ett tillfälle att bli en bättre spelare, att bli ett bättre lag och jag tycker verkligen spelarna tagit det till sig.

läs mer

Supporterinformation till dig som ska se matchen på plats. Läs den här.
Veckans skadeuppdatering inför matchen. Läs den här.
Bakom kulisserna: Hemmapremiären mot Hammarby. Se avsnittet här.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners