Inför bortamatchen mot IFK Norrköping

Publicerad 15 juli 2022 i Herr,Nyheter

Efter avancemang i Champions League-kvalet är det dags för Allsvensk fotboll igen. På lördag möter IFK Norrköping på bortaplan. Här är Milos Milojevics tankar inför bortamatchen imorgon,

Om matchen

IFK Norrköping – Malmö FF
Avspark: Lördag 16 juli kl. 15:00
Spelplats: Platinumcars Arena

Milos Milojevic om….

…tillgängligheten på nyvärvningarna

– Alla tre kommer att åka upp till Norrköping imorgon och vara med i truppen. 

– Det är två veckor sen Zeidan spelade en match, så han är redo. Ceesay kom hit efter en bra försäsong i Polen och han är också redo. Siby har inte spelat en match på över en och halv månad. Vi måste se till att spela honom i form, så vi måste vara smarta med hur vi gör det.

…Joseph Ceesay

– Han kan spela på flera olika positioner och han har ett väldigt fysiskt spel med sin snabbhet. Joseph kan vara både på höger- och vänsterkanten. Det beror på vilket system vi vill använda. Det är bra att ha en spelare som Joseph som kan fungera på alla möjliga sätt. 

…IFK Norrköping

– Det kommer att bli som mot Helsingborgs IF när de gjorde ett tränarbyte innan matchen. Med ett tränarbyte blir det ny energi i truppen och de kommer att kämpa för ett bra resultat, vilket vi måste vara förbereda på. Det är ett bra lag med många bra spelare, så vi måste se till att respektera dem. Men ser vi till att behålla nivån som vi har haft de senaste matcherna, så kan vi få med oss ett bra resultat från Norrköping.

…att rotera truppen med det korta spelschemat.

– Vi har nyligen rest och spelat en viktig match på Island. Det viktigaste har varit att se till att vi inte tröttar ut oss inför matchen imorgon. Alla i truppen känner sig bra och är tillgängliga förutom Sören Rieks och Oscar Lewicki. 

– Det gäller att tänka på den fysiska statusen i hela truppen. Spelarna som har spelat mest den senaste tiden kanske inte är redo för 90 minuter, så det är ett pussel med att rotera truppen. 

Mer om matchen

Supporterinformation inför IFK Norrköping

Skadeuppdatering inför Norrköping

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners