Inför bortamatchen mot IFK Göteborg

Publicerad 28 april 2010

– Det känns bra, och det ser bra ut. Enda förändringen i truppen är att Wilton kommer in, vi tar 18 man med oss upp, säger Roland Nilsson inför torsdagens bortamatch mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg – Malmö

Gamla Ullevi torsdag 29 april 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo. 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 29. Jasmin Sudic.

 

Det är tätt mellan matcherna nu, MFF har att ladda om snabbt med en ny utmaning var tredje dag. Efter måndagens sköna 2-1 seger hemma mot Djurgården väntar ärkerivalen IFK Göteborg borta på Gamla Ullevi torsdag kväll.

– Det känns bra, och det ser bra ut. Enda förändringen i truppen är att Wilton kommer in, vi tar 18 man med oss upp, säger Roland Nilsson.

Med åtta omgångar spelade får konstateras att MFF gjort en mycket bra inledning av Allsvenskan: fem segrar, en förlust och med i den tabelltopp som nu börjar ta form. För IFK Göteborg, såsom oftast topptippat, har vägen framåt varit lite knaggligare första sträckan: bara två segrar såhär långt och skadeproblem för fixstjärnan Tobias Hysén.

– De har haft lite problem utan Hysén, som har stått för målgörandet och betyder mycket för dem. Men de har många andra duktiga spelare. IFK Göteborg är ett starkt lag, säger Roland.

Förväntad matchbild på Gamla Ullevi?
– Det blir nog mycket kamp däruppe, särskilt som planen inte verkar vara den bästa. För oss gäller det att våga spela ändå, trots kampen, och lyckas med det vi är bra på.

IFK Göteborg borta såväl som hemma är alltid en av årets mest prestigefyllda matcher – och svåraste. Tre poäng har MFF inte tagit från de blåvitrandiga på de fem senaste försöken. Färskaste segern juli 2007, 2-1 på ett annat Ullevi. Senaste poängen 1-1 hemma mars 2008 – därefter tre raka nederlag. Onekligen dags för en seger!

Tobias Christoffersson