Inför bortamatchen mot IFK Göteborg

Publicerad 16 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Klassikermötet mot IFK Göteborg imorgon blir starten på en vecka med tre allsvenska matcher.

IFK GÖTEBORG – MALMÖ FF

Avspark: Måndag 17 oktober, kl 19:10
Spelplats: Gamla Ullevi
TV-sändning: discovery+

Åge Hareide om…

Vilka som är tillgängliga imorgon

– Lewicki var med och tränade. Han kan spela imorgon. De andra två som utgick mot Berlin [Berget & Olsson] spelar inte. Sören är också tillbaka. 

Matchen imorgon…

– Vårt största problem har varit att göra mål. Det ser alla. Det har gått lite för långsamt och varit lite för statiska i våra positioner. Så vi måste kanske våga lite mer. Vi har en bra organisation i laget, det är inte där problemet ligger. Utan det gäller att få fram fler spelare högre upp i banan.

– Eftersom vi måste rotera i laget så förlorar man ibland lite relationer på planen. Men jag tycker spelarna jobbar hårt. Både i Europa och i Allsvenskan, men det handlar om att vinna matcher.

Lärdomar från matchen i Berlin…

– Det är det kollektiva i deras fall. Men jag tycker att vi matchar Union Berlin rätt bra. Vi jobbar också hårt som kollektiv och gör matchen svår för dem. Jag pratade med deras danska målvakt och han var överraskad över hur bra vi var som lag. Men vi har ändå inte varit bra nog. Det är många matcher kvar, vi kan bli trötta i benen men vi får inte bli trötta i våra huvuden. Vi måste hålla geisten uppe.

Hur man som tränare håller glöden uppe i tung period…

– Vi har många matcher och har varit nära att få med oss resultat många gånger, då blir det en stor besvikelse. Känslan att vara nära och sen bli besviken, den känslan sätter sig. Det är viktigt att vi har kvar glädjen att spela fotboll för det kommer stora matcher hela tiden. Göteborg är alltid en stor match och sen möter vi Djurgården och Häcken som kämpar om guldet. 

Emmanuel Lomotey…

– Han är med i truppen naturligtvis. Han har fått stöttning av spelarna och ledarna, för det är klart han tycker det är jobbigt. Men det är jag som tar ut honom, så det är jag som är ansvarig. Spelet fotboll består av fel och nu blev det fel i slutet av matchen.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners