Inför bortamatchen mot IFK Göteborg

Publicerad 06 november 2021 i Herr,Nyheter

MFF åker till Göteborg som serieledare för ett möte med IFK Göteborg i Allsvenskans 27:e omgång.

MATCHINFORMATION

Avspark: 17:30
Spelplats: Gamla Ullevi
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Känslan inför matchen…
– Vi gläder oss. Det är en stor match, ett derby. En häftig match för spelarna, för tränarna, för supportrarna. Jag har spelat stora matcher i min spelarkarriär så jag vet vad de här matcherna betyder för alla runt omkring klubben. Vi spelar för guldet i den här matchen, de spelar för att slå Malmö.

Att IFK Göteborg har fyra raka segrar…
– De har gjort det riktigt bra. Men kollar man på de senaste sex matcherna så är vi det lag som är i bäst form av topplagen. Så vi kommer också till matchen med bra form.

Vad MFF ska göra i matchen…
– Göra rätt saker ute på planen. Vi vet vad de är bra på och de kommer fortsätta med det. Vi ska såklart vara aggressiva, vinna andrabollar och utnyttja den platsen som finns på planen.

Anfallsalternativ i avsaknad av Antonio Colak…
– Vi har många. Malik [Abubakari] har spelat där mycket, Adi [Nalic] har också spelat längst fram. Vi har även spelat med falsk nia i någon match med Ola [Toivonen]. I en träningsmatch mot Trelleborg spelade Sebbe [Nanasi] också en slags falsk nia.

Om vem som är favoriter till SM-guldet…
– Det får ni fråga spelbolagen om. Jag vet bara att vi går ut på banan och försöker vinna varje match, för att vinna guldet.

Att 2 200 MFF:are kommer vara på plats…
– Imponerande, mycket imponerande. Stämning mot Chelsea kändes ganska unik faktiskt. Jag har bara upplevt stämningen i Europamatcher mot Wolfsburg för två år sedan. Det blir härligt med stödet imorgon!

huvudpartners

officiella partners