Inför bortamatchen mot IF Elfsborg

Publicerad 21 september 2021 i Herr,Nyheter

På onsdag kväll gästar Malmö FF Borås Arena för möte med tabelltrean IF Elfsborg.

MFF reser till Borås för att ta sig an fjolårets tabelltvåa. Ett IF Elfsborg som i helgen fick en svit på nio förlustfria matcher i Allsvenskan bruten av jumbon Östersunds FK. Västgötarnas nyförvärv Sveinn Aron Gudjohnsen missar morgondagens match, den isländska landslagsanfallaren är avstängd, precis som Anders Christiansen som i mötet med Djurgården drog på sig sin tredje varning för säsongen.

Till matchen finns en bortasektion med plats för 600 MFF:are. I skrivande stund finns biljetter kvar och du kan köpa biljetter i förköp på länken nedan.

Om matchen:

Avspark: 19:00
Spelplats: Borås Arena
TV-sändning: discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Helgen som gick och vad som väntar i Borås
– Vi kommer möta en bra motståndare i morgon. Ett spelande lag med mycket fart som är med och utmanar i toppen i år igen. Vi har även analyserat matchen mot Djurgården och den analysen säger att vi spelade riktigt bra fotboll där vi stundtals dominerar matchen. Sen kommer vi inte ifrån att vi skapar flera vassa målchanser som vi inte utnyttjar. Vi behöver bli bättre på att döda matcherna, som ni säger här i Sverige. Vi stod för en fin arbetsinsats med fantastisk spirit men vi måste bli bättre på att ta till vara på vara chanser. Gör man inte mål ökar alltid risken att man istället får ett mål emot sig. Ibland är fotboll så enkelt som att det bara handlar om att göra fler mål än motståndarna. Och nu är det, det vi måste bli bättre på.

Läget i tabellen
– Just nu är det fem poäng upp till förstaplatsen men säsongen är lång. Är det något min fotbollskarriär har lärt mig så är det att serien inte är slut förrän sista matchen är spelad. Och vi har absolut inte gett upp hoppet om att vinna SM-guld. Vi vet att de andra lagen kommer att tappa poäng samtidigt som vi har stor tilltro till vårt eget spel. Visst är det- och har varit mycket matcher för oss, och det tvingar oss att vara fokuserade på två fronter samtidigt. Till skillnad från de andra lagen i Sverige så har vi det där Europaspelet att också ta hänsyn till när vi lägger upp våra träningar och sköter vår återhämtning. Och det är ju bara roligt och något alldeles fantastisk, det är precis som det ska vara Malmö FF.

P19 spelare med på träningarna
– Melker Widell var med och tränade med oss idag. En teknisk och kreativ spelare som fick göra A-lags debut i träningsmatchen mot IFK Malmö i februari. Den senaste tiden har han gjort det väldigt bra ifrån sig i P19 och gör man det bra ska man belönas. Men det är inte bara Melker som gjort det bra utan det är många av de yngre spelarna som växt i P19. Det är härligt att se dem komma upp till oss och att de vågar ta för sig när de får chansen.

huvudpartners

officiella partners