Inför bortamatchen mot Hammarby IF

Publicerad 28 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Innan ett två veckor långt uppehåll är det dags för bortamatch i Stockholm när vi möter femteplacerade Hammarby på Tele2 Arena.

OM MATCHEN:

Avspark: 17:30
Spelplats: Tele2 Arena
TV-sändning: discovery+

JON DAHL TOMASSON OM

Att Hammarby får kortare vila inför matchen
Först och främst var det tråkigt att de inte gick vidare till gruppspelet. Då hade vi haft ännu ett svenskt lag i en europeisk turnering och det hade varit bra. De spelade 120 minuter i torsdags och får kortare vila än oss inför matchen, en situation som vi själva också har varit i, och det är inte optimalt. Det får vi ärligt säga.

Förra årets match på Tele2 Arena
Förra året spelade vi en fantastisk match där uppe. Då hade vi legat sjuka under veckan och flera spelare hade bara tränat ett pass innan den matchen. Så trots att vi inte vann har jag goda minnen från den matchen.

Att få två veckors uppehåll efter matchen
Det är bra för de spelare som är skadade. Johan, Oscar och Niklas till exempel. Några åker iväg med landslaget och får en boost där och för de som är hemma är det en chans att ladda batterierna och umgås med nära och kära. Det är också viktigt.

MFF:s landslagsspelare
Vi har tolv landslagsspelare i laget nu. Så många hade vi inte förra året så det är en väldigt positiv utveckling. Det är bra både för klubben och för spelarna.

Johan Dahlins skada
Jag törs icke svara på det om jag ska vara ärlig. Det positiva är att det inte är en allvarlig skada. Men vi får avvakta lite innan vi vet hur länge han är borta.

Sergio Peñas och Niklas Moisanders status
Sergio tränade idag men han följer inte med till Stockholm. Det är en för stor risk att ta efter bara en träning. Men säsongen är lång och han åker iväg med Peru och kan förhoppningsvis få lite minuter i benen. Niklas är inte redo ännu men borde vara tillbaka nästa vecka.

Att Mathias Nilsson [på lån i Öster] är med i truppen
Vi hämtade hem Mathias igår. I Sverige kan man använda sig av ”24-timmarsregeln”. Så han kommer vara med på bänken imorgon och sen spela med Öster på tisdag igen. Jag tycker det är en väldigt bra regel.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners