Inför bortamatchen mot Häcken

Publicerad 26 oktober 2010

– Stämningen är bra. Det är skönt att det är match, säger Roland Nilsson inför onsdagens synnerligen viktiga bortamatch mot Häcken – till vilken han åter kan räkna in Ivo Pekalski i 18-mannatruppen.

BK Häcken – Malmö FF

Rambergsvallen onsdag 27 oktober 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dusan Melichárek.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 16. Yago Fernández, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadad/rehab: 29. Jasmin Sudic.

– Tortuga!
…ropar Guillermo Molins glatt på spanska åt Ricardinho, och det lär vara första och sista gången vår vindsnabbe vänsterback jämförs med en sköldpadda… men efter att han inom loppet av ett par minuter på låg höjd stuckit fram huvudet och distinkt nickat in tre bollar i mål – under den inläggs- och avslutsövning som liksom oftast avslutar MFF:s sista träning innan match – känns liknelsen inte helt oäven.
Nåväl, stämningen på sista träningen innan den så viktiga bortamatchen mot Häcken är varken särskilt uppsluppen eller särskilt allvarlig, utan framstår snarare som på en gång avslappnad och fokuserad.

– Stämningen är bra. Det är skönt att det är match. Även om vi har fått ett par träningar till så är det match vi vill spela. Ytterligare en dag hade varit lite segt, men nu är vi äntligen här, säger Roland Nilsson efter avslutat träningspass, och syftar till att det varit hela åtta dagar mellan förlusten mot Kalmar och den stundande sista matchen i 28:e omgången: Häcken-MFF på Rambergsvallen onsdag kväll.

Han har en med undantag av rehabtränande Jasmin Sudic helt komplett trupp att tillgå inför de tre sista omgångarna. Det innebär bland annat att Ivo Pekalski är tillbaka och med i truppen igen; Ivo har tränat för fullt måndag och tisdag.

Hur har ni smält förlusten mot Kalmar (0-1), tillika första hemmaförlusten för i år?
– Matchen mot Kalmar smälte vi ganska snabbt. Vi tog upp ett par saker som saknades i spelet och vad vi behöver förbättra och tänka till på inför matchen mot Häcken.
Något särskilt?
– Vi var lite tveksamma i vårt passningsspel och använde oss inte lika mycket av våra forwards som vi gjort tidigare. Vi rullade runt istället för att använda oss av våra forwards på ett bättre sätt. Nu har vi jobbat lite med några detaljer i vårt passningsspel och tittat på saker som kan vara viktiga i matchen mot Häcken.

Hemmamötet mot ”getingarna” från Hisingen vann MFF med 3-1, då efter mål av Edward Ofere, Daniel Andersson och Guillermo Molins.
Vad är att förvänta av Häcken den här gången?
– Det är svårt att säga hur Häcken kommer att spela mot oss. Häcken är ett bra, spelande lag som haft lite upp- och ner-resultat under säsongen. De har ett bra passningsspel och individuellt duktiga spelare.
Vad blir viktigt för er i matchen?
– Det gäller för oss att ha ett bra spel själv, samtidigt som vi måste försvarar oss bra. Att vi får igång vårt passningsspel och vår rörlighet, och att vi vågar använda oss av våra forwards.

Tre matcher kvar. HIF gjorde sitt i den 28:e omgången i söndags och leder – förhoppningsvis tillfälligt – med tre poäng. Hård press?
Roland Nilsson:
– Vi vet vad matchen betyder. Samtidigt betyder den inte mer än den gjorde tidigare. Vi har fortfarande saken i egna händer, och det är det vi kör efter. Kan vi vinna matcherna som är kvar har vi en väldigt bra chans att vinna. Det är det vi utgår ifrån. Och nu är allt fokus på Häcken-matchen.

Tobias Christoffersson