Inför bortamatchen mot Göteborg

Publicerad 24 maj 2009

Roland Nilsson gör inga förändringar i matchtruppen inför måndagens bortamöte med serieledarna på nya Gamla Ullevi.
– Vi möter ett Göteborg fyllt av självförtroende, men kan vi bara göra det vi gjort hittills kommer de att få problem, säger Roland.

IFK Göteborg – Malmö FF
Gamla Ullevi måndag 25 maj 20.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Gabriel, Jimmy Dixon, Ricardinho, Jasmin Sudic, Ulrich Vinzents

Mittfältare och anfallare: Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Daniel Larsson, Edward Ofere, Jiloan Hamad, Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti.

Dags för ännu en dust – alltid prestigefylld – mellan svensk fotbolls två meritmässiga giganter, Malmö FF och IFK Göteborg. Kuriöst för 20098 är att båda mötena kommer att spelas på helt nybyggda arenor, varav det första måndag kväll på nya Gamla Ullevi i Göteborg. Lagen kommer till matchen med lite olika utgångslägen: Göteborg som serieledare med tre raka segrar och flest mål gjorda i serien (18), MFF sex poäng efter, tio mål färre gjorda (8) och bara en seger på den sju senaste omgångarna.

– Vi möter ett Göteborg fyllt av självförtroende, men kan vi bara göra det vi gjort hittills kommer de att få problem med sitt spel, som är rakare än vårt, säger Roland Nilsson inför matchen.

Hur ser du på 0-0-matchen mot Örebro med några dagars perspektiv?
– Vi gör ytterligare en bra match där vi skapar många chanser, men vi lyckas inte få in bollen. Oskicklighet i vissa lägen, oflyt i andra, men senast var skärpan snäppet bättre än mot Hammarby i matchen innan. Vi vet att det kommer.

Som en del av oflytet påpekar Roland att MFF kunde och/eller borde fått två straffar i matchen, den ena när Guillermo Molins knuffades omkull, den andra den vårdslösa dobbarna-före-satsningen på Robert Åhman Persson som slutade med byte.

– Den första situationen kan man kanske diskutera, men inte den andra. Hade det hänt ute på plan hade det gett rött kort, då får det inte vara acceptabelt i straffområdet!
Resultatet av straffsituationen – förutom utebliven elvametersspark och rött kort – ”bara” ett stort skrubbsår, och RÅP är fullt redo för spel igen.

Bortamatchen mot IFK Göteborg är näst sista matchen innan det drygt månadslånga allsvenska uppehållet föranlett av U21-EM. Efter sista matchen hemma mot GAIS nästa söndag tränar laget på några dagar innan nio dagars ledighet, sedan väntar träningsmatcher mot Elfsborg (hemma) och Ålborg (borta) innan omstarten på Swedbank Stadion mot Kalmar 6 juli. Men det är sen – nu gäller att inte släppa iväg Göteborg för långt i toppen; minst oavgjort känns onekligen nödvändigt imorgon.

– Vi tänker inte i de banorna. Vi åker upp för att ta tre poäng, säger Roland Nilsson.

Låter bra.

Tobias Christoffersson