Inför bortamatchen mot Gefle

Publicerad 27 mars 2010

Till söndagens tidiga bortamatch mot Gefle gör Roland Nilsson en förändring i matchtruppen: skadade Jeffrey Aubynn ersätts av Pontus Jansson.

Gefle IF – Malmö FF

Strömvallen söndag 28 mars 13.30

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad.

Skadade/rehab: 5. Miljan Mutavdzic, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 19. Niklas Hansson, 20. Ricardinho.

Aprilväder redan i slutet av mars, kan man konstatera. Fredagens solgassiga träning i försommarvärme följdes upp av ett förmiddagspass på Malmö IP i kyla och oavbrutet hällregn. Och MFF har bara att förbereda sig på ytterligare ett steg tillbaka klimatmässigt: noll grader och snöblandat, kanske underkylt regn lyder söndagsprognosen för Gävle.

– Vi förbereder oss mentalt på att det kommer att vara stor skillnad uppe i Gävle, på att komma tillbaka till vinter och konstgräs, säger Roland Nilsson inför MFF:s tredje allsvenska match för året.

Både MFF och Gefle kommer till spel med en oavgjord och en seger i bagaget. MFF 0-0 mot Gais borta och 3-0 över Örebro i tisdagens hemmapremiär, Gefle 0-0 mot Elfsborg hemma och 1-0 över Åtvidaberg borta.
– Vi tar med oss mycket positivt från förra matchen, men nu möter vi ett nytt lag under nya förutsättningar.
Det finns också en del positivt att titta tillbaka på från förra mötet på Strömvallen: 3-0 vann MFF med i slutet av september (bara tre dagar efter den underbara 5-0-segern över Elfsborg hemma) efter två mål av Edward Ofere och ett av Daniel Larsson.

Roland Nilsson har inga förväntningar på matchbilden andra än de normala mot Gefle, om borta eller hemma.
– Gefle backar ju hem, vill krympa ytor och göra snabba omställningar, så kommer det säkert att bli nu också. Men vi vet vad vi måste göra när vi möter lag som backar hem.

Efter två matcher på naturgräs blir det en liten omställning tillbaka till försäsongsunderlaget, men MFF:s gamla konstgrässpöke har sedan rätt länge nu fått frid och förhoppningsvis evig vila.
– Det har vi plockat bort, det hade vi redan förra året; vi vet att vi kan spela bra fotboll på konstgräs också. Nu har vi inte varit på konstgräs på ett tag, och ska ställa om lite i huvudet: det rullar lite snabbare, det blir lite snabbare spel, bollen studsar lite annorlunda.

De fåtaliga besökarna vid lördagens träning fick se både Daniel Andersson och Markus Halsti genomföra större delen av passet med John Phillips vid sidan av spelövningarna. Men, ingen fara med dem: bara lite stelhet och en ren försiktighetsåtgärd att ta det lite lugnt.

På skadefronten i övrigt känner sig Jeffrey Aubynn – som fick bryta matchen mot Örebro redan i fjärde minuten med känning i ljumske och lårbaksida – bättre och kan vara tillbaka i normal träning inom några dagar. Ricardinho närmar sig steg för steg, men tränar ännu inte för fullt med laget. Rick Kruys rapporteras däremot vara borta en längre tid nu med sin efterhängsna lårskada, medan Miljan Mutavdzic kämpar på och besparas konstgräset.

Avslutningsvis ett extra obs! för den tidiga avsparken 13.30 – en klassisk men inne i tredje årtusendet mer ovanlig matchtid.

Tobias Christoffersson