Inför bortamatchen mot Elfsborg

Publicerad 04 maj 2010

När MFF drar till Borås för en svår bortamatch är Ricardinho tillbaka i truppen, och han får bland annat sällskap av en ung debutant: Dardan Rexhepi.

IF Elfsborg – Malmö FF

Borås arena onsdag 5 maj 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo. 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 26. Jiloan Hamad, 28. Alexander Nilsson, Muamet Asanovski, Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 11. Jeffrey Aubynn, 24. Agon Mehmeti, 25. Dusan Melichárek, 29. Jasmin Sudic.

Med första tredjedelen av Allsvenskan avklarad – tio av trettio matcher – och med tre raka segrars råg i ryggen tar sig serietvåan MFF an trean Elfsborg på bortaplan onsdag kväll. Elfsborg borta brukar vara en av årets svåraste matcher, men också en av de mest spännande med två välspelande lag som ställs mot varandra. Denny Avdic leder för närvarande skytteligan med 7 mål, och Elfsborg är med 19 gjorda mål näst målgladast i serien efter MFF (med 20).

– Elfsborg är Elfsborg, ett bra lag med många rutinerade spelare, som nu också har fått igång Denny Avdic som målskytt. En tuff bortamatch, solklart, men vi vet vad vi behöver göra.  Både vi och Elfsborg är lag som vill spela fotboll och gärna vill ha boll – så det gäller att vara bäst imorgon, säger Roland Nilsson inför matchen.

Så långt motståndet. I MFF-truppen några förändringar. Den huvudskada som tvingade Agon Mehmeti att lämna plan redan i tionde minuten i derbyt mot TFF bedöms som en lättare hjärnskakning. Agon har fortfarande ont i huvudet och vilar tills vidare.

Ricardinho tillbaka efter sin avstängning, medan Jeffrey Aubynn fortfarande hindras av sin lårbaksida, liksom Dusan Melichárek av sin stukade fot. Johan Dahlin, som fick upp i halvlek senast på grund av ryggproblem, är däremot uttagen.
– Vi tar en dag i taget med Johan, kommenterar Roland Nilsson.

Med sju man på skadelistan och en 18-mannatrupp att fylla plockar Roland Nilsson in de två ungdomsspelare som tränar med A-truppen på heltid: Muamet Asanovski, född 1991, oftast högermittfältare, och Dardan Rexhepi, född 1992, anfallare. Muamet gjorde allsvensk debut i höstas med ett inhopp just mot Elfsborg i den makalösa 5-0-segermatchen på Swedbank Stadion i höstas. För Dardan blir det debut i matchtruppen, och det bara ett par veckor efter att han lyfts upp.
– ”Mudi” kan komma in och spela på en kant, och Dardan är en stor forward, två alternativ vi gärna vill ha på bänken för att utnyttja om det behövs, säger Roland Nilsson.

Läs mer om juniorlagets målkung här.

Tobias Christoffersson