Inför bortamatchen mot Djurgården

Publicerad 19 september 2010

Med sju omgångar kvar beger sig MFF till Stockholm för en svår bortamatch mot formstarka Djurgården. Ulrich Vinzents, Agon Mehmeti och Daniel Larsson är tillbaka i den himmelsblå matchtruppen.

Djurgårdens IF – Malmö FF

Stockholms Stadion måndag 20 september 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadad/rehab/sjuk: 6. Markus Halsti, 16. Yago Fernández, 25. Dusan Melichárek, 29. Jasmin Sudic.
Avstängd: 16. Yago Fernández.

Ok, Djurgården förlorade i förra omgången, 1-2 borta mot Åtvidaberg, men med fyra raka segrar innan dess annars verkar 00-talets mesta mästare efter en kvalfylld säsong ha vaknat till liv något.

– Det blir en tuff match. Men så är det i slutet på en säsong, det är tuffa matcher hela tiden. Vi vet vad vi måste göra, och vi kommer att möta ett bra Djurgården som har gjort bra resultat på sin hemmaarena och spelat bra fotboll.

Det säger Roland Nilsson inför MFF:s bortamatch på Stockholms Stadion måndag kväll.

Hur tror du Att Djurgården kommer att uppträda?
– Det är svårt att säga. Men vi ska se till så att vi klarar av det oavsett hur de uppträder.

I MFF-truppen är Agon Mehmeti och Daniel Larsson tillbaka från sina avstängningar, samt glädjande nog även Ulrich Vinzents, vars bristning i ena lårbaksidan läkt förhållandevis snabbt.

Dessvärre ingav en annan lårbaksida viss oro under söndagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion: Johan Dahlins.

– Johan känner sig lite stel i baksidan, och det var bättre att ta det lugnt idag och ladda batterierna. När vi kommer in i slutet av säsongen får man var lite extra försiktig, säger Roland och verka vara i ganska trygg förvissning om att hans förstamålvakt står mellan stolparna också måndag kväll.

Utan hopp om medverkan är däremot Ulrich Vinzents ersättare i derbyt mot HIF, Markus Halsti, som sedan dess gått och blivit ordentligt förkyld. Och även så Yago Fernández, som ju tvingades lämna derbyt i slutet av första halvlek med en bristning i vaden.

Sju matcher kvar av Allsvenskan. MFF har nu åtta raka matcher utan förlust, varav sju segrar, och leder serien tre poäng före HIF. Den fantastiska derbysegern i onsdag ännu färsk på näthinnor och i medvetande.

Hur har det gått att ladda om?
– Vi sög på karamellen dagen efter matchen och hade också en ledig dag… sedan började vi preparera oss för nästa match. Och det tycker jag killarna har klarat av bra. Fokus har varit där på träningarna, säger Roland.

Tobias Christoffersson