Inför bortamatchen mot Degerfors IF

Publicerad 16 juli 2021 i Herr,Nyheter

På lördag eftermiddag spelar vi i Allsvenskan igen. Då besöker vi Ola Toivonens moderklubb Degerfors IF som placerar sig på en sjundeplats i tabellen.

Matchinformation:

Avspark: 15:00
Spelplats: Stora Valla
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson Om

Läget i truppen:
Anders Christiansen spelar imorgon. JIB (Jo Inge Berget) är inte klar ännu men är på god väg tillbaka. Sebastian Nanasi är sjuk och följer inte heller med till matchen imorgon. Annars är alla tillgängliga.

Spelklara nyförvärv:
Vi är glada för att få igång de nya killarna. Peter (Gwargis) och Malik (Abubakari) är med i truppen imorgon. Niklas (Moisander) åker inte med. Malik väntar på att få klart ett arbetstillstånd så vi hoppas det löser sig men vi har också en extra man med i truppen imorgon.

Att hålla hela truppen i form:
Jeff (Aubynn, assisterande tränare) stannar hemma med de resterande spelarna, och de kommer att träna med de bästa P19-spelarna för att alla ska hålla sig i form och vara redo. Jeff har en viktig roll i när vi har en så stor trupp och ett så intensivt spelschema.

Degerfors IF:
Det är ett bra lag som ofta hittar bra positioner ute på plan. De är direkta i sitt spel och hittar ofta fina ytor i djupled som de är duktiga på att utnyttja. Ett lag som spelar på gräs dessutom!

Veljkos Birmancevic första tid i MFF:
Veljko är en spelare med stor potential och med fina spetskompetenser. Han är ute för första gången i ett helt nytt land, i en större klubb. Jag minns när jag flyttade ut för första gången och det var inte helt lätt. Jag tror det är naturligt att det kan gå upp och ner men det är en duktig spelare.

Peter Gwargis debut i truppen:
Det är en talangfull och spännande spelare. Han har kommit hem från ett år i England utan att få så mycket speltid. Men han arbetar hårt och gör det bra på träning. Det är en spelare som har spetskompetenser i sin fina vänsterfot, sin kreativitet och sin speed.  

huvudpartners

officiella partners