Inför bortamatchen mot BP

Publicerad 31 oktober 2010

Toppen mot botten i näst sista matchen blir det när serieledande MFF möter tabelljumbon Brommapojkarna måndag kväll.
– Vi vet vad de fajtas för: det här är sista chansen för dem. Vi vet att vi måste prestera på samma nivå som senast mot Häcken, säger Roland Nilsson inför matchen.

IF Brommapojkarna – Malmö FF

Grimsta IP måndag 1 november 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 16. Yago Fernández, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadad/rehab: 10. Rick Kruys, 15. Pontus Jansson, 29. Jasmin Sudic.

Näst sista matchen. Måndag kväll bortamöte med Brommapojkarna på Grimsta IP. Efter sista träningspasset, på en av Stadionområdets två konstgräsplaner inför femtiotalet åskådare, möter Roland Nilsson upp för att offentliggöra matchtruppen och svara på frågor.

– Truppen är samma som mot Häcken senast, förutom att Miljan Mutavdzic ersätter Rick Kruys. Rick har skadekänning i lårets framsida, säger Roland Nilsson.

Roland kan också meddela att Pontus Jansson inte är tillgänglig. Pontus har på nytt problem med det knä som spökat för honom sedan försäsongen; nu har det svullnat upp igen och Pontus var inte med alls på träningen.

Inför matchen mot Häcken i onsdags var pressen på MFF stor att vinna, efter att HIF besegrat Åtvidaberg med 3-0 tre dagar dessförinnan. Laget stod upp på bästa sätt och slog till med säsongens hittills största seger – 4-0 – och en mycket stark insats. Inför näst sista omgången är förutsättningarna likartade – ifall HIF vinner över Halmstad borta söndag eftermiddag.

– Det kommer att vara samma läge igen imorgon. Jag kan inte se att HIF tappar något mot Halmstad. Och skulle det inte vara så, så handlar det för oss ändå bara om att gå ut och vinna matchen. Det är vad vi själva gör som är viktigt. Den inställningen kommer vi inte att ändra. Vi vet att vi har saken i egna händer.

Det har däremot inte motståndarna Brommapojkarna. Som parkerar allra sist i den allsvenska tabellen, med tre poäng upp till den kvalplats som i praktiken är lika med lagets sista hopp om fortsatt allsvensk existens. 
– En sak är säker, de kommer att vara taggade. Vi vet vad de fajtas för: det här är sista chansen för dem. Vi vet att vi måste prestera på samma nivå som senast mot Häcken, säger Roland Nilsson.

I våras besegrade MFF BP hemma med 2-1 i den sista matchen innan VM-uppehållet. Dubbel målskytt den gången färske matchhjälten från lördagens U19-final Alex Nilsson i sin första allsvenska match från start.

Vad blir viktigt för er i matchen?
– Precis som tidigare under säsongen är det viktigt att vi lyckas med vårt passningsspel och vår rörlighet, att det blir bra tempo. Och att vi har en aggressivitet i spelet; har vi bra aggressivitet försvarsmässigt har vi bra rörlighet framåt.

Matchen direktrefereras som vanligt live via everysport.com. Klicka här för att komma direkt till matchsidan.

Tobias Christoffersson