Inför bortamatchen mot BP

Publicerad 11 juli 2009

Jeffrey Aubynn och Rick Kruys gör comeback i truppen när MFF möter Brommapojkarna borta söndag kväll. I truppen finns också Johan Dahlin som troligtvis kommer att göra sin himmelsblå debut.
– Johan kommer direkt från hetluften och ser pigg och redo ut, säger Roland Nilsson.

Brommapojkarna – Malmö FF
Grimsta IP söndag 12 juli 18.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Ricardinho, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Edward Ofere, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad.

Avstängd: Daniel Larsson.

Söndag kväll ställs MFF mot Brommapojkarna på bortaplan i Allsvenskans fjortonde omgång. Med upp till stockholmstrakten följer inte avstängde Daniel Larsson, ej heller Jonas Sandqvist och Labinot Harbuzi (läs mer i separat artikel). På skadelistan finns fortfarande Jimmy Durmaz och sedan tidigare Miljan Mutavdzic.

Med i truppen finns däremot såväl Rick Kruys som Jeffrey Aubynn, båda tillbaka efter en skadetid som hann bli ganska lång – men nu är de redo för spel igen. Direkt in i truppen efter två träningar med laget och med stor sannolikhet direkt in i startelvan går veckans nyförvärv, målvakten Johan Dahlin.
– Johan kommer direkt från hetluften och ser pigg och redo ut. Han kan gå in och köra och göra det en målvakt ska göra, säger Roland Nilsson efter lördagens förmiddagspass.

Alla matcher är viktiga, och MFF vill vinna alla matcher, men efter förlusten i Kalmar i den allsvenskan omstarten i måndags och det för närvarande prekära tabelläget är förstås törsten efter tre poäng på söndag oerhört stark.
– Det här är en viktig match för oss, och vi åker väldigt taggade dit upp, medan BP vann senast och kommer att vara fyllda av självförtroende, säger Roland.

Hur är det med det egna självförtroendet?
– Vi gjorde en andra halvlek mot Kalmar som inte var bra, och den har vi inte deppat över mer än vi gjorde efter matchen. Spelarna känner en trygghet i att vi har spelat väldigt bra fotboll i år och skapat många målchanser, även om vi har haft svårt att få bollen i nät. Så nu kavlar vi upp ärmarna och tar tag i det här.

Med några dagars perspektiv, hur ser du vad som hände i den där andra halvleken?
– Vi gjorde en bra första halvlek och gick till paus med en ledning. I andra ville vi fortsätta tugga på och göra ett andra mål, men samtidigt inte heller släppa till och tappa igen. Tyvärr blev det en ängslan nästan direkt från start, och vi blev lite passiva och fega. Vår styrka är att vi har ett snabbt och bra passningsspel, och om vi inte vill ha bollen och gömmer sig istället fungerar det inte.

Vilket är ditt intryck av BP?
– BP är ett lag som lärt sig en läxa sedan förra gången de var uppe i Allsvenskan. Till skillnad från den gången har de nu ett ordentligt basspel och jobbar mycket hårdare defensivt. 

I Allsvenskan 2007 vann MFF båda mötena med BP, bortamatchen med uddamålet 1-0 – inslaget av Niklas Skoog.

Tobias Christoffersson