Inför bortamatchen mot Åtvidaberg

Publicerad 10 september 2010

– Vi vet att en bra match imorgon kommer att betyda väldigt mycket för oss, säger Roland Nilsson inför inför lördagens bortamatch mot Åtvidaberg.

Åtvidabergs FF – Malmö FF

Kopparvallen lördag 11 september 16.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 16. Yago Fernández, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadad/rehab: 25. Dusan Melichárek, 29. Jasmin Sudic.
Avstängd: 9. Wilton Figueiredo

Efter två veckors allsvenskt uppehåll för två EM-kvalmatcher – varav den ena veckans Zlatanfest på Swedbank Stadion – återupptar så Allsvenskan verksamheten. Det trevligt nog med MFF som serieledare, två poäng före HIF, och fem omgångar av de åtta sista att spela på tre veckor – innan nästa uppehåll för landslagsspel.

Många av oss har förstås redan längtansfulla tankar riktade mot onsdagens supermatch: skånederbynas skånederby, mötet mellan Sveriges två för närvarande bästa lag, den potentiellt blytunga brickan i guldstriden – MFF-HIF på ett utsålt Swedbank Stadion. Men innan dess väntar lördag eftermiddag en mindre spektakulär, men likväl mycket angelägen utmaning: att försöka knipa sjunde raka trepoängaren i bortamatchen mot Åtvidaberg.

– Det finns ingen match än Åtvidaberg för oss. Det är den uppgiften vi fokuserar fullt på nu, vi har pratat om det och killarna känner det också. Vi vet att en bra match imorgon kommer att betyda väldigt mycket för oss, säger Roland Nilsson inför matchen.

MFF vann relativt besvärsfritt över Åtvidaberg i våras, 3-1 i början av maj, men östgötarna kan utan tvekan bli en svårare nöt att knäcka på sin hemmaplan, klassiska Kopparvallen. I den i alla fall nedifrån sett svårutgrundliga allsvenska tabellen har gränserna mellan det bottenskikt där Åtvidaberg länge framstod som cementerat och mitten i princip suddats ut. Säker mark är inom räckhåll, och ÅFF kommer till match med två raka segrar i ryggen.

– De har fått ett lite annat självförtroende och ett annat go i laget, det är ingen lätt uppgift att åka upp där och plocka tre poäng, säger Roland.

Förväntad matchbild?
– De kommer nog att jobba väldigt hårt för att stänga ytor och sedan kontra, så som de flesta lag som vi möter gör. Jag räknar med att de kommer att satsa bra och vara fysiska.

Hur har träningen varit under uppehållet?
– Precis som det brukar vara har vi haft en del spelare iväg med landslagen, så vi har inte köra på som vanligt på träningen; även om vi lyft upp en del yngre spelare har vi saknat folk. Det har blivit lite återhämtning, samtidigt som vi har kört lite mer individuell träning.

Och ett par dagar ledigt?
– Ja. Vi har hunnit ladda batterierna lite grann. Samtidigt har de spelare som varit iväg fått jobba desto mer, mest Agon som spelade två tufffa 90-minutersmatcher på kort tid – så det är lite både och i truppen. Men det är bara bra att våra spelare får komma ut och spela internationella matcher, och det är kul att se dem komma tillbaka pigga och glada.

Skadelistan är för närvarande befriande kort, även om det förstås är tråkigt med dem som är där: Jamin Sudic (rehabar sig tillbaka från sin korsbandsskada) och Dusan Melichárek (lårkaka).
– Det känns bra. Så lite skador i truppen har vi gärna resten av säsongen, säger Roland Nilsson, väl medveten om hur den allsvenska höstspurten kan slita.

Med Dusan Melichárek skadad tar Dejan Garaca plats i matchtruppen, där även Guillermo Molins och Jimmy Durmaz är tillbaka efter sina avstängningar. Wilton Figueiredo är däremot avstängd och missar matchen.

Till slut berättar Roland Nilsson också att laget tillsammans diskuterat och pratat igenom den för säsongen nya situation som uppstod med segern över Elfsborg senast och det samlade resultatet av den 21:a allsvenska omgången: MFF i serieledning.

– Vi har jobbat med att hantera situationen vi är i nu, att det är vi som leder. Att vi tar det till oss på ett bra sätt. Det är ju där vi vill vara, då måste vi också kunna njuta av det – men samtidigt veta vad som krävs av oss framöver. Vi pratar om det och påminner varann hela tiden om vad vi ska göra.

Tobias Christoffersson