Inför bortamatchen mot AIK

Publicerad 15 april 2009

– Nu gäller det för oss att visa att vi kan ladda om och prestera med täta mellanrum, säger Roland Nilsson inför torsdagens bortamatch mot AIK.
I den 17 man starka matchtruppen är Daniel Larsson tillbaka, medan Rick Kruys tvingas lämna återbud. Nominerad är också en potentiell allsvensk debutant: Pontus Jansson, född 1991.

AIK – Malmö FF
Råsunda torsdag 16 april 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, David Durmaz, Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Daniel Andersson, Edward Ofere, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz, Daniel Larsson, Pontus Jansson.

Ingen tid att vila på lagrarna. Dagen efter dagen efter den historiska premiärdagen på Swedbank Stadion och 3-0-segern över Örgryte möter Roland Nilsson upp för att presentera truppen till nästa match i det minst sagt täta spelschemat, AIK borta torsdag kväll. MFF är nu inne i ett race med 6 matcher på 17 dagar från matchen annandag påsk till och med tredje hemmamatchen mot Gefle onsdagen den 29:e. Däremellan den andra samlingen på Swedbank Stadion i form av årets första skånederby, TFF nu på söndag.

Risk för en mellanmatch imorgon…?
– Matcherna duggar tätt nu, det finns ingen tid att stanna upp och fundera. Nu gäller det för oss att visa att vi kan ladda om och prestera med täta mellanrum, säger Roland Nilsson.

AIK på Råsunda är alltid en svår bortamatch, och inget tyder på att det blir annorlunda den här gången. Gnagarna går liksom MFF går in i tredje allsvenska omgången med full pott – sex poäng erövrade från HBK och Kalmar.

– AIK har fått en kanonstart och lär vara fulla av självförtroende. De kommer säkert att sätta full fart på sin hemmaplan, så det gäller verkligen att vi är fullt koncentrerade direkt från början, säger Roland.

I truppen är Daniel Larsson tillbaka efter smällen han fick på knäet i premiären mot Häcken. Däremot tvingas Rick Kruys lämna återbud.

– Rick kände sig stel i ena lårets framsida på träningen igår, och vi väljer att ge honom ett par extra dagar för att blir helt ok.

I speldugligt skick bedöms däremot Daniel Andersson och Labinot Harbuzi vara, och båda är med i truppen, en trupp som dock består av 17 man. Sist in en potentiell allsvensk debutant: Pontus Jansson, U-spelare född 1991 som tränat med A-laget hela våren och fått en del speltid i träningsmatcherna.

– Pontus har haft en bra utveckling under våren och har visat att han vill vara med, säger Roland.

/Tobias Christoffersson