Inför bortamatchen i Luxemburg

Publicerad 10 augusti 2022 i Herr,Nyheter

MFF har med sig 3–0 från det första mötet mot F91 Diddeleng. Torsdag kväll avgörs den tredje omgången i kvalet till UEFA Europa League.

Matchfakta

F91 Diddeleng – Malmö FF
Torsdag 11 augusti 20:00
Stade de Luxembourg

Matchen sänds på Sportbladet.

Andreas Georgson om…

…tillgängliga spelare.

– JIB stannar hemma. Förutom de som är långtidsskadade är alla annars tillgängliga. Det verkar helt okej med honom. Men matchen kommer lite för tidigt för att vi ska vilja riskera något. Vi hoppas han är redo på söndag.

…det goda utgångsläget från hemmamatchen.

– Alla vet om att vi leder med 3-0. I denna matchen likt alla matcher är det viktigt att styra över fokus till prestationen men också att sätta en heder i att detta är en match vi vill vinna. Vi tror det ger oss bäst förutsättningar, både för resultatet i dubbelmötet men också för en bra prestation imorgon.

…den förväntade matchbilden.

– Om jag funderar på vad jag själv skulle göra i en sådan här situation skulle jag gå för det i början och försöka få in ett mål för att skapa nerv hos motståndarna. Det försökte de faktiskt på Eleda Stadion, gå upp och störa oss, men där är jag stolt att vi höll huvudet kallt och var modiga i att spela igenom pressen gång på gång. Det vill vi vara igen.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners