Inför bortaderbyt mot TFF

Publicerad 02 oktober 2010

Roland Nilsson hoppas liksom mot Göteborg få se sitt lag både vinna kampen och lyckas med spelet när det är dags för årets sista skånederby: TFF borta.

Trelleborgs FF – Malmö FF

Vångavallen söndag 3 oktober 18.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 27. Johan Dahlin, 30. Dejan Garaca/Tobias Uddenäs.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadad/rehab: 16. Yago Fernández , 25. Dusan Melichárek, 28. Alexander Nilsson, 29. Jasmin Sudic.

Fem matcher kvar av Allsvenskan, guldstriden går vidare. Efter den starka hemmasegern över IFK Göteborg förra söndagen väntar nu årets sista skånederby, TFF borta på Vångavallen.

MFF har haft en hel veckas träning, och lite mer tid till förberedelse och till att läka sår och skavanker.
– Nu har vi hunnit gå in lite mer i detalj i våra förberedelser och tittat på en del saker man inte alltid
hinner med när det är tätare mellan matcherna, säger Roland Nilsson, naturligtvis utan att gå närmare in på vad.

Vad gäller status i truppen, så är det samma manskap som är uttaget som mot Göteborg – med frågetecken för Dejan Garaca. Dejan krockade med Joseph Elanga under lördagens träning inne på Malmö Stadion och slog huvudet; i stunden är det osäkert om han kan vara med. Om inte ersätter U19-lagets målvakt Tobias Uddenäs, då Dusan Melichárek forfarande besväras av sitt ena lår.

De flesta besökare på lördagsträningen torde för övrigt ha blivit rejält oroliga, då utöver Dejan Garaca och Joseph Elanga också Ivo Pekalski och Agon Mehmeti lämnade plan i förtid. Roland har lugnande besked:
– Ivos lårbaksida är lite känslig just nu, och vi valde att spara honom lite dagen innan match; han har fått tillräckligt med träning i veckan. Likadant med Agon, som är lite sliten.

Tilläggas kan att Alex Nilsson, som från och till haft problem med sin höft – fortsätter ha det. Han spelade och gjorde mål i U21-playoffmatchen mot Djurgården i onsdags (seger 2-1), men kände av höften igen dagen efter och vilar nu.

Vad tar ni med er från segern över IFK Göteborg?
– Vi klarade av fighten mot Göteborg, men samtidigt klarade vi av att spela fotboll också, det tyckte jag såg väldigt bra ut. Vi jobbade hårt, men när vi vunnit boll hade vi lugnet att spela vårt spel, vi fastnade inte i tjongfotboll, säger Roland Nilsson.

Ett segerrecept som kan bli aktuellt att skriva ut på nytt inför matchen mot Trelleborg. MFF kommer till Vångavallen med något – i statistiken lagen emellan – så ovanligt som två raka segrar: 2-0 blev det på Vångavallen ifjol, och 2-0 blev det på Swedbank Stadion i våras efter den bästa matchen mot TFF på många år.

– Det är alltid speciellt med derbymatcher, och det är alltid tufft att möta Trelleborg. Vi hoppas på att få uppleva lite av den fantastiska stämning vi har på våra hemmamatcher också på bortaplan imorgon.

Då många himmelsblå lär ha för avsikt att korsa slätten för att stöda sitt lag, är det en förhoppning som – förhoppningsvis – kommer att infrias på bästa sätt.

Tobias Christoffersson