Inför BoIS-MFF

Publicerad 03 augusti 2003

Thomas Olsson väljer det säkra före det osäkra och vilar, därmed är truppen densamma som mot Sundsvall. Vad gäller formeringen är det mittfältet som får Tom Prahl att fundera.
– Det finns flera möjliga alternativ.

Truppen:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha.
Mittfältare: Louay Chanko, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Andreas Yngvesson, Erik Johansson, Kristian Bergström.
Anfallare: Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Sidlinjespejare och räckhängare vid MFF:s söndagsträning blev kanske lite konfunderade över att matchningsdelen av västlösa – i regel de startaktuella – mot västar spelades 3-4-2 med Jon-Inge Höiland bland reserverna. Men, inget fattas Jon-Inge och MFF håller inte på att byta spelsystem mitt i säsongen – det fanns helt enkelt endast 20 spelare tillgängliga för dagen…

Då uttagningen till försvar och anfall med undantag av skador och avstängningar varit tämligen given sedan Höiland etablerat sig och Peter Ijeh återkommit, är det på mittfältet Tom Prahl haft – och fortsätter ha -huvudbry. Speluppläggare Thomas Olsson fick lämna bägge matcherna mot Elfsborg redan i första halvlek, kunde inte spela mot Sundsvall och väljer nu det säkra före det osäkra och vilar lårbaksidan även mot Landskrona BoIS. Hittills har Prahl vid sidan av Andreas Yngvesson på vänsterkanten kastat runt lite med Jon Jönsson, Hasse Mattisson och Lolo Chanko på de övriga platserna. Men:
– Det finns fler möjliga alternativ. Vi kan fortfarande flytta upp Olof Persson, Erik Johansson kan spela på kanten och i reservlaget har vi även provat Kristian Bergström centralt – han är en skicklig passningsspelare, säger Tom Prahl.
Inget på träningen talade emellertid för att någon av dessa varianter skulle vara aktuell.

Landskrona BoIS har haft en motig allsvenska så här långt. En del turbulens i och kring laget och med bara fyra trepoängare så här långt ligger laget lika ungefär lika nära kvalstrecket som MFF serieledningen. En fin skalp på Söderstadion förra omgången 0-1 mot Hammarby – fast bara två segrar på de nio senaste matcherna.
– Men de har fem raka matcher utan förlust. Och det är tusan också att vi ska möta lag i uppförsbacke, de är extra besvärliga. Men – ska vi vara med däruppe överhuvudtaget måste vi vinna sådana här matcher, även om vi inte tvunget behöver prestera så bra spel som vi vill vinna med på hemmaplan.

Alltså ungefär som 0-1-segern på Landskrona IP ifjol.?
– Nä, inte mediokert spel!

Prahl har inte sett BoIS match mot Hammarby, men ska just mata in en videokassett för några sekvenser.
– Vinner de på Söderstadion måste ha haft lite tur, men – det är en meriterande seger. Sedan i våras har de spelat lite med mittfältsdiamant och nu senast hade de 4-5-1, så vi är lite kluvna till hur de kommer att ställa upp.

Efter 2-2-matchen mot Sundsvall är MFF-tränaren nöjd med mycket av det spel som presterades, men hoppas förstås på bättre utdelning, samtidigt som ett extrapass försvarsspel under veckan ska ha skärpt till de bakre regionerna ytterligare.
– Sedan är det viktigt att vi inte spelar för rakt, utan hittar spelvändningar som öppnar upp. Det kräver mycket av våra centrala mittfältare, men jag tycker vi är på rätt väg.

/Tobias Christoffersson