Inför Bnei Yehuda Tel Aviv FC – MFF

Publicerad 28 augusti 2019 i Nyheter

MFF är en play–off–match ifrån ett nytt europeiskt gruppspel. Laget kommer till bortamatchen i Israel med ett 3–0 i ryggen efter matchen på Stadion.

På torsdag ska det avgöras. Precis som i dubbelmötet mot HSK Zrinjski har MFF ett starkt utgångsläge inför returmatchen på bortaplan. Sören Rieks känner att det finns ett stort självförtroende i truppen inför matchen på Hamoshava Stadion.

– Vi vet vad som väntar oss. De måste attackera och för oss gäller det att hantera matchen på ett bra sätt, och jag är övertygad om att vi har erfarenheten för att klara av det, säger Sören Rieks.

MFF:s tradition av Europaspel är stark och i år ska inte bli undantag, tycker den danske mittfältaren.

– Det är ett av våra mål den här säsongen. Så nu måste vi avsluta jobbet, för klubben, för supportrarna och för oss själva, fortsätter Sören Rieks.

Guillermo Molins är inne på samma spår som sin lagkamrat. 

– Det är detta vi vill. Vi vill spela gruppspel i Europa varje år. Nu när vi är så nära och har gjort det så bra, så är det klart att vi vill ta det hela vägen imorgon.

Huvudtränare Uwe Rösler var nöjd med spelet i hemmamatchen för en vecka sedan och menar att laget måste ta sig an matchen på ett liknande sätt.

– Vi hade en bra struktur i laget. De skapade i princip bara en chans genom deras kontringsspel, som är deras största spelmässiga styrka. Vi måste ta oss an matchen på samma sätt som förra veckan och försöka att kontrollera matchen.

MFF reste till Israel med en tjugomannatrupp under tisdagen. Franz Brorsson är otillgänglig på grund av skada men i övrigt förfogar ledarstaben över en skadefri spelartrupp.

Matchen visas på Kanal 9 och Eurosport Player.

huvudpartners

officiella partners