Inför: BK Häcken väntar i vårens sista hemmamatch

Publicerad 21 maj 2022 i Herr,Nyheter

På söndag gästar BK Häcken Eleda Stadion i det som är den sista hemmamatchen för den allsvenska våren 2022. Återigen går vi mot fullsatta läktare, så har du inte redan säkrat din plats är det hög tid att göra det nu.

Isaac Kiese Thelin tillbaka i full träning och redo för spel.

OM MATCHEN:

Avspark: Söndag 22 maj kl 17:30
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: Matchen sänds på discovery+

I skrivande stund närmar vi oss 21 000 sålda biljetter. Om du inte redan har biljett, säkra din plats redan nu.

MILOS MILOJEVIC OM:

Statusen i truppen:
Det ser bättre ut nu än vad det gjorde i början av veckan. Isaac är exempelvis redo och kan starta imorgon. De enda som inte är tillgängliga för spel imorgon är Niklas Moisander och David Edvardsson. AC och Johan är inte helt hundra som det är nu men vi har fortfarande 36 timmar till match så vi avvaktar. Säsongen är lång och skulle det finnas en risk i att de missar fler matcher fram över bara för att vi väljer att spela dem imorgon så kommer vi inte chansa. Då är det bättre att låta dem vila en match till.

Motståndaren BK Häcken:
De gillar att spela en snabb fotboll och har stort självförtroende efter en fin inledning på säsongen. De är i bra form och är bra balanserade med många snabba spelare. Vår tidigare spelare Alexander Jeremejeff kommer kommer säkert vilja ställa till det för oss imorgon. Han har gjort många viktiga mål och poäng för Häcken redan under säsongen och det är absolut en spelare vi behöver ha lite extra koll på Det kommer bli en svår match men om vi bara är fokuserade på rätt saker imorgon så blir det bra.

Att Sergio Peña växt med ansvaret:
Jag tycker det är stor skillnad på Sergio nu om man jämför med hur han var tidigt i våras. I AC:s och Oscars frånvaro har han verkligen tagit ansvar och visat vilken otroligt duktig och smart fotbollsspelare han är. Alla vet att han är en jättebra spelare och att han är en av dem bästa på sin position, men nu ser vi även hur hårt han jobbar för laget. Det enda som saknas nu är att han börjar bidra med lite poäng framåt. Han besitter stora kvaliteter men har inte riktigt kommit upp i planen för att bli en poängspelare. Den senaste tiden har han varit lite mer en balansspelare än en poängspelare.

Att cupfinalen närmar sig:
Vår nästa match är alltid vår viktigaste match. Jag har tänker inte på cupfinalen förrän efter matchen imorgon. Nu kan vi inte tänka på en match som ligger framför en annan match mot en motståndare som spelar snabb och intensiv fotboll.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners