Inför BK Häcken – MFF

Publicerad 07 juli 2017 i Nyheter

I den fjortonde omgången av Allsvenskan reser MFF till Hisingen för ett möte med BK Häcken.

Malmö FF inledde omstarten i Allsvenskan med att vända underläge till seger mot AFC Eskilstuna. Trots vinsten var Magnus Pehrsson inte helt nöjd med matchen och insatsen.

– Vi gjorde tre mål och det är ganska bra, även om vi borde gjort fler. Problemet i den matchen var att vi släppte in två mål på väldigt få målchanser mot oss. Det måste vi undvika i fortsättningen, säger Magnus Pehrsson.

På lördag väntar BK Häcken på bortaplan där MFF vann det senaste mötet mellan lagen med 4-2. Hisingelaget har i år spelat till sig en sjundeplats i tabellen efter 13 omgångar.

– När BK Häcken har fått ihop det så har de i sina stunder varit ett väldigt bra lag. Så det är ett lag som vi ska ha respekt för, helt klart. Men vi åker naturligtvis dit med vetskapen att om vi gör en bra match så har vi goda chanser att vinna, säger Magnus Pehrsson efter fredagens träning på Swedbank Stadion.

Nyckeln i morgondagens match blir enligt Magnus Pehrsson att hålla koll på BK Häckens omställningsspel.

– När vi väljer startelva och formation så väger vi in vad motståndarna är bra på. Det som sticker ut mest hos Häcken är deras offensiva omställningar och då måste vi lyckas stänga ner dem samtidigt som vi har ett bra anfallsspel. Det har varit huvuduppgiften för mig att förbereda spelarna på.

Markus Rosenberg och Felipe Carvalho saknas på grund av skada. Lasse Nielsen är avstängd efter tre gula kort och är inte tillgänglig. Rasmus Bengtsson är efter sin långa skadefrånvaro inte med i matchtruppen.

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari, Pa Konate

Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Pavle Vagic

Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki

BK Häcken – Malmö FF
Bravida Arena
Lördag 8/7 18.00

Biljetter och information till MFF:are som ska stötta laget på plats finns här.

huvudpartners

officiella partners