Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 17 juni 2020 i Herr,Nyheter

Efter premiärsegern i måndags väntar nu en resa till Göteborg och match mot BK Häcken i den andra omgången av Allsvenskan. Avspark 19:00 på Bravida Arena.

Det tajta matchandet fick styra tempot på onsdagens träning. Påhejade av deltagande barn från MFF:s sommarfotboll genomfördes ett relativt lugnt pass i väntan på en resa upp till Göteborg och match mot BK Häcken under torsdagen.

– När matcherna kommer så här tätt kan vi inte belasta spelarna ute på träningsplanen utan då väljer vi att lägga mer tid på förberedelser vid sidan av istället, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Efter tre poäng i premiären, två klassmål av Anders Christiansen och en hållen nolla var stämningen på topp när spelarna samlades för att gå igenom nästa motståndare. Ett BK Häcken som spelade 1-1 borta mot Falkenberg i sin premiär.

– Vi har kikat på deras match och killarna har fått analyser och vet vad som förväntas av oss och vad som kommer krävas för en ny seger, säger Jon Dahl Tomasson som tror på en helt annan matchbild än den senast mot Mjällby AIF.

– Där hade vi alldeles för lågt bolltempo men vårt presspel var mycket bra. Jag gillar att vi är aggressiva när vi tappar boll och vinner tillbaka den snabbt. Samtidigt gjorde Mjällby det väldigt bra, det är svårt att vara kreativ mot ett så lågt stående försvar. Mot Häcken kommer det bli en helt annan typ av match. De är ett lag som vill framåt och de har en större flexibilitet i deras spel.

Malmö FF inleder årets allsvenska med tre matcher på sju dagar. Efter onsdagens träning berömde MFF-tränaren spelarnas fokus och vilja att spela varje minut.

– Vi har en stor trupp med hårt arbetande spelare. Det ska vara kvalitét rakt igenom och det är spelarna duktiga på att kräva av varandra. Vi kommer att få se många duktiga spelare under säsongen men om jag ändrar något till imorgon kväll, det får vi se då.

följ mff på dplay

Registrera ditt konto via bildlänken nedan så stöttar du samtidigt Malmö FF ekonomiskt:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är malmo_299_1600x900-1024x576.jpg

huvudpartners

officiella partners