Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 05 oktober 2013

Den intensiva slutspurten i Allsvenskan 2013 rullar vidare och för Malmö FFs del står BK Häcken som nästa motståndare. Ett BK Häcken som slog MFF med 3-1 i somras efter att man visat upp ett effektivt anfallsspel bakom MFFs backlinje. Ett vapen som MFFs Pontus Jansson berättar att de har koll på inför imorgon.

– Vi har tittat på hur vi ska agera när deras yttermittfältare kommer att försöka krypa inåt i banan. Vi har tittat på en del klipp från deras matcher och vet hur vi ska göra. Förhoppningsvis får alla se det imorgon, berättar Pontus Jansson.

I den senaste matchen slog vi Mjällby AIF som vi brukar ha svårt för. Nu väntar BK Häcken som vi också har haft en del problem mot. Hur mycket finns traditionens makt med i bakhuvudet?
– Häcken har varit en svår motståndare på grund utav att de har utnyttjat de vi kanske är lite sämre på. Vi är ett offensivt lag, och Häcken gillar att ställa om, då gället det för oss att vara smarta. Vi har lärt oss en läxa i de senaste matcherna och imorgon ska vi visa hur vi ska göra.

På vilket sätt är matcherna mot BK Häcken speciella?
– Vi vet att det alltid är tufft mot dem och att vi tappat poäng i några matcher. Just därför blir vi automatiskt väldigt laddade och tar matchen på absoluta allvar. Det blir lite som en toppmatch, och Häcken är ett topplag när de spelar som bäst. Vi laddar som för en toppmatch och då brukar det bli väldigt bra.

Så det finns ingen risk att ni tittar längre fram i horisonten, utan ni tar en match i taget?
– Nä inte alls. Jag tror dessutom att det är väldigt bra att vi har en tuff match imorgon. Vi släpper allting annat och bara fokuserar på BK Häcken som är en klurig motståndare där vi måste prestera för att slå dem.

I de tre senaste matcherna har vi inte släppt något mål, vilket du som försvarsspelare måste vara extra glad över?
– Det har sett bra ut under hela hösten tycker jag. Vi har haft lite otur ibland där vi släppt in några skitmål, typ som Kalmar borta. Men visst, att vi inte släppt in några mål de senaste matcherna talar sitt tydliga språk att vi har spelat bra försvarsspel. Vi har lärt oss en läxa av de målen som vi blivit straffade av tidigare och nu är vi mer noggranna.

Vad tror du att det blir för match imorgon?
– En match med två spelande lag. En tuff match där jag hoppas att vi skapar många chanser. Även de kommer skapa chanser och då gäller det att vi hanterar det.

BK Häcken hoppas på fullsatt på Rambergsvallen imorgon, 6000 åskådare där uppskattningsvis mellan 2000-2500 av dessa kommer vara himmelsblå.
– Det är grymt och det betyder jättemycket! Det gör att det kommer kännas som hemmaplan och förhoppningsvis kan vi ta vara på den extra energin.

 

 

Truppen:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Filip Helander, Johan Hammar, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Matias Concha, Ricardinho
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Kroon, Simon Thern, Markus Halsti, Emil Forsberg, Erik Frirberg
Anfallare: Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Guillermo Molins, Pawel Cibicki

BK Häcken – Malmö FF
Rambergsvallen
Söndag 6/10 kl 17.30

Ska du resa upp till matchen ber vi dig köpa förköp. Läs mer här