Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 30 september 2016 i Nyheter

Bortabesök på Hisingen i den sista matchen innan höstens landslagsuppehåll.

Lördagens möte mellan serieledarna Malmö FF och tabellfemman BK Häcken blir den sista matchen innan Allsvenskan tar en paus i två veckor. För MFF:s del kan pausen vara välbehövlig eftersom hela sex spelare saknas ur truppen på grund av skada eller sjukdom.

– Det är tufft läge men bara att acceptera. Vi ska göra en bra match utifrån förutsättningarna. Vi kommer fortfarande ha en startelva som spelat mycket allsvensk fotboll, säger MFF-tränaren Allan Kuhn.

Och spelarna som kommer att vara tillgängliga är med undantag för Mattias Svanberg de samma som föredömligt kämpade till sig tre poäng under en svår andra halvlek i derbyt mot Helsingborgs IF senast. Dessutom tillkommer U19-spelarna Dennis Hadzikadunic (mittback) och Samuel Adrian (central mittfältare) som båda stått för fina insatser för U21-laget den senaste tiden.

Hemmamötet mot BK Häcken i Allsvenskan i våras slutade med en klar seger för MFF och siffrorna skrevs till 30. Motståndarna är dock spelskickliga och starkare hemma på Bravida Arena än på bortaplan.

– Man ska respektera vad Häcken kan göra på hemmaplan. Vi ska vara smarta och göra en bra bortamatch. Vi har klart för oss hur vi vill spela – både offensivt och defensivt, säger Allan Kuhn.

BK Häcken – Malmö FF
Bravida Arena
Lördag 1 oktober kl 16:00
Biljettinformation 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Kári Árnason, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim

Tobias Sana, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Samuel Adrian, Erdal Rakip

Teddy Bergqvist, Alexander Jeremejeff

Rasmus Bengtsson, Magnus Wolff Eikrem, Markus Rosenberg, Anders Christiansen och Erik Andersson är frånvarande på grund av skador.

Mattias Svanberg saknas på grund av sjukdom.

huvudpartners

officiella partners