Inför Ballymena United FC – MFF

Publicerad 17 juli 2019 i Nyheter

På torsdag är det dags för returmöte mot Ballymena United FC i den första kvalomgången i UEFA Europa League.

MFF gjorde en suverän start på Europakvalet. Det första mötet mellan lagen slutade med vinst för Malmö FF med hela sju mål mot noll. På torsdag sker returmötet i Nordirland på hemmalagets arena Ballymena Showgrounds.

– Platser som den här visar hur roligt ett Europaspel kan vara. Förra matchen spelade vi väldigt bra, vi gjorde sju mål och det är alltid bra att ha lite försprång när man går in i returen. Vi inledde ett momentum i april och vi ska hålla det med en bra prestation imorgon, säger Uwe Rösler.

MFF är inne i ett intensivt spelschema och spelar nu sin tredje match på sju dagar. Uwe Rösler ser positivt på möjligheten att låta fler spelare i truppen få speltid.

– Vi kommer att rotera spelare och jag ser fram emot att få se deras glädje på plan, spela så bra vi kan och vinna matchen imorgon. Vi har en stark trupp med mycket kvalitet och i den intensiva period vi är inne i nu behöver vi använda oss av den. Som coach är det en rolig period när många i truppen får speltid.

Nyförvärvet Jonas Knudsen följer med till Nordirland men är ännu inte spelklar för MFF.

– Jag ville ha med honom hit eftersom han blir spelklar till söndag. Det är viktigt att ha med honom runt spelarna och visa hur match- och resdagar ser ut och att han får insyn i våra rutiner. På söndag har vi ännu en bra spelare i truppen.

Markus Rosenberg stannar kvar i Sverige på grund av en låsning i ryggen med efterföljande muskelspasm. Ingen allvarlig skada, men han vilar den här matchen. Även Eric Larsson kommer stanna på svensk mark på grund av sjukdom.

huvudpartners

officiella partners