Inför Ängelholms FF – Malmö FF

Publicerad 27 februari 2016 i Nyheter

Efter segern mot IK Sirius är det dags för den andra matchen i Svenska cupens gruppspel. Söndagen den 28/2 står Ängelholms FF för motståndet. Och trots att det är en bortamatch spelas den hemma på Malmö IP.

Ängelholms FF förlorade den första cupmatchen mot GIF Sundsvall med 0–1 och får därför inte förlora mot MFF om de vill ha en chans att gå vidare från gruppen. Allan Kuhn gillar deras sätt att spela men tror att kvalitetsskillnaderna kommer att synas om MFF-spelarna gör jobbet som krävs.

– Precis som Sirius så vill Ängelholm spela fotboll. Det tycker jag otroligt mycket om. I Danmark hör man mycket om att svenska lag bara tjongar iväg bollen. Så är det inte överhuvudtaget, säger han.

– Vi ska upp i tempo nu så att man ser skillnaden. Men vi undervärderar ingen motståndare, även om vi vet att vi är bättre om allt fungerar för oss. Spelsättet kan ta tid att få på plats. Men vi vinner de här matcherna om vi jobbar minst lika mycket och vinner lika många andrabollar som motståndarna.

Lagen möttes i Svenska cupen 2014 i en match som slutade 3–0 till MFF efter två mål av Molins och ett av Kroon. Då bjöd vädret på strålande solsken och nära sommarvärme på solsidan av Malmö IP, vilket dock inte hindrade den brasilianske dåvarande vänsterbacken Ricardinho från att ha på sig dubbla lager handskar. På söndag väntas inte fullt lika vackert väder men åskådarna kan räkna med att temperaturen på Malmö IP skruvas upp ju närmare matchstart vi kommer.

Köp biljetter på Ticnet (måste hämtas ut på Ticnetombud), eller i luckorna på Malmö IP. På lördagen var cirka 2500 biljetter sålda.

Snacka om matchen och bidra till vår matchrapport på Storify på hashtag #ÄFFMFF

Ängelholms FF – Malmö FF
Malmö IP
Söndagen den 28 februari kl 14:00  

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Anton Tinnerholm, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason.

Vladimir Rodic, Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Piotr Johansson.

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins.

huvudpartners

officiella partners