Inför AIK – MFF

Publicerad 28 maj 2017 i Nyheter

Vårsäsongen börjar gå mot sitt slut men två matcher återstår i Allsvenskan innan uppehållet. På måndag ställs MFF mot AIK på Friends Arena och Magnus Pehrsson förväntar sig en svår match mot ett defensivt skickligt AIK.

– Av det jag har sett tycker jag att det är seriens defensivt skickligaste lag vi möter, vilket syns på antalet mål de har släppt in, säger Magnus Pehrsson.

AIK ligger för närvarande på femte plats i Allsvenskan men har en match mindre spelad efter den uppskjutna matchen mot IFK Göteborg i omgång tio. Solna-laget är defensivt skickligt men har också haft det tufft med målskörden. Nycklarna för MFF blir ett lyckas dyrka upp AIK:s defensiv, tycker Magnus Pehrsson.

– Vi har varit väldigt dominanta i alla matcher i år förutom när vi var en man kort mot Östersund. Imorgon gäller det för oss att lyckas dyrka upp AIK, vilket är en utmaning men vi har tränat på just det under veckan. Sen måste vi akta oss för deras offensiva omställningar och deras fasta situationer eftersom det är ett relativt storväxt lag.

Det blir två förändringar i truppen gentemot matchen mot IFK Norrköping. Teddy Bergqvist och Samuel Adrian ersätts av Behrang Safari och Anton Tinnerholm som är tillbaka från avstängningar. 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Behrang Safari

Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff

AIK – Malmö FF
Friends Arena
Måndag 29 maj 19.00

Biljetter till bortasektionen finns här.

huvudpartners

officiella partners