Inför AIK – MFF

Publicerad 16 juli 2016 i Nyheter

Serieledande Malmö FF gästar imorgon AIK på Friends Arena i Allsvenskans fjortonde omgång.
– Det är en av de tuffaste matcherna i Allsvenskan men det är vi redo för, säger Allan Kuhn.

– Vi har en stabilitet i vårt lag nu och vi siktar på att plocka med oss tre poäng hem. Det är en av de tuffaste matcherna i Allsvenskan men det är vi redo för, säger Allan Kuhn.

AIK ligger på femte plats i Allsvenskan, sju poäng efter MFF. Allan Kuhn har följande att säga om morgondagens motstånd.

– Det är ett tungt lag att spela mot och de har en mix av några äldre, rutinerade spelare och många bra unga spelare med fina fötter. De är duktiga i presspelet och ett bra lag helt enkelt.

I senaste matchen mot Örebro SK var Kuhn inte helt nöjd med inledningen av matchen och betonar vikten av att förbättra den biten mot AIK.

– Senast startade vi inte bra men vi tog oss igenom vår sämre period de första tjugo minuterna. Det är klart att vi måste ha en bättre start mot AIK än mot Örebro och vi har pratat om att vi måste våga kliva fram i plan i början av matchen och inte bli för passiva, för det gjorde vi inte bra mot Örebro men det blev betydligt bättre sista 70 minuterna. 

Allan Kuhn säger att det alltid går att förbättra sig spelmässigt men är nöjd med serieledningen och nio vinster på de senaste tio matcherna. 

– Det är klart att vi ligger bra till. Man måste vara nöjd när man vunnit nio av de tio senaste matcherna.

Truppen
Det blir tre förändringar i truppen gentemot senaste matchen. Oscar Lewicki och Kári Àrnason ersätter Teddy Bergqvist och Vladimir Rodic. Fredrik Andersson är heller inte med i truppen mot AIK på grund av en stukad fot.

– Fredrik fick en ordentlig stukning när han träffades av ett hårt skott på träning och vi har uteslutit till 90 % att det inte rör sig om en spricka, men vi behöver kolla upp det en ytterligare gång. Vi får räkna med att han är borta några veckor i alla fall, säger Malmö FF:s naprapat Wilner Registre.

Tobias Sana, Behrang Safari och Andreas Vindheim saknas också fortfarande på grund av skador. 

– De är på gång. Tobias Sana och Behrang Safari har ökat intensiteten och belastning och kan börja gå ut på planen den kommande veckan. Andreas ser också bra ut och börjar jogga och springa nästa vecka, säger Wilner Registre.

Truppen i sin helhet:
Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Àrnason, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson

AIK – Malmö FF
Friends Arena
Söndagen den 17 juli klockan 17:30

Det finns biljetter kvar till vår sektion på Friends Arena. Biljetter hittar du här.

huvudpartners

officiella partners