Inför AIK – Malmö FF

Publicerad 28 oktober 2018 i Nyheter

Ett toppmöte mot AIK på Friends Arena väntar på måndagskvällen.

AIK – Malmö FF
Friends Arena
Måndag 29 oktober 19:00

Motståndarna AIK har gjort en stark säsong och leder Allsvenskan med sex poängs marginal efter 26 omgångar. MFF kommer till morgondagens match med ett oavgjort resultat från torsdagens Europaspel.

– Vi är återhämtade efter torsdagens möte med Sarpsborg och hela truppen ser fram emot matchen mot AIK. Vi är pressade att vinna och för dem är det viktigt att inte förlora, säger Uwe Rösler efter söndagens träningspass.

AIK har seriens bästa försvar med endast 14 mål insläppta och Uwe Rösler tror inte att morgondagens match blir en målrik affär.

– Jag tror inte att det blir en svängig match, för båda lagen är väldigt organiserade. Det kommer att bli en kamp, särskilt på mittfältet, den kampen kan bli en nyckel för att vinna matchen.

Höstens Europaspel har resulterat i ett tätt spelschema för MFF och nu väntar tre matcher på en vecka – med start imorgon mot AIK.

– Stämningen i truppen är bra och med tanke på schemat kommer vi att använda hela truppen den nästkommande veckan. Men vi börjar med AIK och förhoppningsvis blir det en bra match för oss, både prestationsmässigt och resultatmässigt, avslutar Uwe Rösler.

MFF reser till Stockholm med en trupp på 19 man. Behrang Safari är avstängd efter att han drog på sig sitt tredje gula kort mot Hammarby IF. Rasmus Bengtsson tvingades avbryta matchen mot Sarpsborg 08 FF med en skadekänning och är inte tillgänglig imorgon.

Truppen
1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners