Inför AIK – Malmö FF

Publicerad 27 juni 2020 i Nyheter

Efter 4–1-vinsten i Svenska Cupens kvartsfinal i torsdags väntar nu ett allsvenskt möte mot AIK.

Söndagens match spelas på Friends Arena där MFF inte har förlorat sedan säsongen 2015. Torsdagens cupseger ligger färskt i minne men nu väntar spel om tre poäng i Allsvenskan.

– Den sista timmen mot AIK spelade vi riktigt bra. Då spelar vi snabbare, tänker snabbare och spelar på tredje man i offensiven. Det ska vi fortsätta med, säger Jon Dahl Tomasson efter lördagens träning.

Helgens match i Stockholm blir lagets femte match på 15 dagar och Jon Dahl Tomasson menar att detaljerna i spelet sitter bättre och bättre.

– Normalt har man träningsmatcher innan säsongen där man kan jobba på detaljerna i spelet. För fotboll är ett spel med mycket detaljer. Hade vi haft tre träningsmatcher innan säsongen tror jag att hade det sett annorlunda ut.

– Men timingen blir bättre och bättre. Vi har mött några lag som har legat lågt ner i planen och då måste du vara ännu duktigare på finesserna och detaljerna i spelet.

Trots att det nu har spelats fem matcher utan publik är det ingen verklighet som Tomasson vill vänja sig vid.

– Vi har fokus på de kommande matcherna men vi saknar publiken. Så mycket. Särskilt våra egna supportrar. Fotboll är till för supportrarna.

På lördagens träningspass inne på Eleda Stadion saknades endast skadade Rasmus Bengtsson. Efter smällen i premiären mot Mjällby AIF närmar sig anfallaren Marcus Antonsson comeback.

– Marcus har varit ute på planen igen ett par träningspass nu, så det är vi glada för, säger Tomasson.

huvudpartners

officiella partners