IFK Norrköping – Malmö FF 4-1

Publicerad 15 mars 2019 i Matches

En tuff eftermiddag på Östgötaporten slutade med förlust med siffrorna 4-1.

Det var MFF som inledde matchen starkast och tog direkt kontroll över händelserna. I den 14:e minuten frispelades Marcus Antonsson i djupled och han kunde servera sin anfallspartner Guillermo Molins som enkelt satte 1-0. Efter målet var det fortsatt MFF som styrde matchen men hemmalaget kvitterade genom Jordan Larsson med deras första målchans. Strax innan paus tog IFK Norrköping ledningen efter att Lasse Nielsen styrt bollen i eget mål. På tilläggstid i den första halvleken kunde också Norrköping utöka sin ledning till 3-1 som var ställningen i halvtid. Kalle Holmberg med målet.

MFF inleder andra halvleken med samma initiativ som i starten av den första. Traustason, Rieks och Rakip är alla tre nära att reducera med farliga avslut som antingen räddas eller tar i stolpen. Det roterades friskt i MFF i den andra halvleken med hela fem byten fram till minut 70, vilket också gjorde att matchtempot mattades av något. Fouad Bachirou och Jo Inge Berget var nära att reducera när matchen började lida mot sitt slut men istället kunde Pontus Almqvist fastställa slutresultatet genom att göra 4-1 till IFK Norrköping.

Uwe Rösler efter matchen
– Vi startade matchen bra och ”Gische” gjorde ett riktigt vackert mål. Det fanns chanser att göra 2-0 efter det och vi kontrollerade matchen. Sedan tappade vi huvudet i slutet av den första halvleken. Vi har mycket erfarenhet i laget så vi ska inte tappa en ledning på det sättet.

– I andra halvlek fick vi inte in det där målet som hade gett oss ett välbehövligt lyft. De straffar oss när vi gör misstag idag och vi måste utvärdera varför vi inte kan behålla koncentrationen över 90 minuter.

Anders Christiansen tvingades lämna sent återbud och var inte med i truppen på grund av ryggproblem.

– ”AC” fick känningar i ryggen igår och vi valde att inte ta några risker med honom. Han ska få behandling och lite vila så att han är redo att träna igen nästa vecka, säger Uwe Rösler.

Mål
IFK Norrköping: Larsson (36’), Självmål (41’), Holmberg (46’), Almqvist (87’)
Malmö FF: Molins (14’)

Varningar
IFK Norrköping: Thorarinsson (51’)
Malmö FF: Safari (60’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim (Larsson 46’), Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (Safari 46’), Oscar Lewicki
Arnór Traustason, Erdal Rakip (Gall 58’), Fouad Bachirou, Sören Rieks
Marcus Antonsson (Strandberg 68’), Guillermo Molins (Berget 57’)

Ersättare: Anel Ahmedhodzic, Jo Inge Berget, Romain Gall, Eric Larsson, Dusan Melichárek, Adi Nalic, Behrang Safari, Carlos Strandberg

huvudpartners

officiella partners