IFK Norrköping – Malmö FF 3–1

Publicerad 26 september 2018 i Matches

Tolv matcher lång förlustfri svit bröts på Östgötaporten.

Efter en avvaktande och defensivt disciplinerad inledning från båda lagen var det IFK Norrköping som vaskade fram den första målchansen. Alexander Fransson fick ett gyllene skottläge men hade för mycket kraft i avslutet och bollen gick som en raket över ribban. Inte långt senare fick Kalle Holmberg chansen från liknande position och det skottet gick dessvärre raka vägen i mål.

MFF:s första målchans kom efter knappt en halvtimme. Då i form av en straff efter att Anders Christiansen blivit upphakad i straffområdet. Marcus Antonsson placerade den kyligt vid vänstra stolproten och det var kvitterat.

Bara minuten senare blev det dock straff för IFK Norrköping när Rasmus Bengtsson tvingades springa in i Ian Smith. Kalle Holmberg gjorde sitt andra mål för kvällen från straffpunkten. Trots en del bollinnehav och ett växande anfallsspel lyckades MFF inte spela sig fram till några avslut och underläget 1–2 i paus kändes inte helt orättvist på grund av de defensiva misstagen som ledde till baklängesmålen.

Den andra halvleken präglades av en stark och aggressiv inledning från Malmö FF. På bara några få minuter kom man till fler avslut än under de första fyrtiofem minuterna. Och MFF tog ett allt större grepp om matchen.

Med 20 minuter kvar fick Anders Christiansen målställningen att darra med ett stenhårt stolpskott. Inte långt senare kom Marcus Antonsson till läge och tvingade Isak Pettersson i IFK-målet till en fin räddning. Motståndarmålvakten räddade återigen sitt lag från en kvittering när Fouad Bachirou drog till med ett tungt långskott.

MFF radade upp chanser men hade förtvivlat svårt att få bollen i nät. IFK Norrköping fick sitt oundvikliga kontringsläge på övertid och där sköt inbytte Dagerstål in 3–1.

Om Norrköpingsledning kändes någorlunda rättvist i paus var känslan klart annorlunda efter slutsignalen.

Uwe Rösler efter matchen:
– Det är bara att gratulera Norrköping. Vi gav dem två mål och hade otur i straffsituationen med Rasmus. De försvarade sin ledning väl, även om vi dominerade andra halvlek fullständigt.

– Det är svårt att spela mot Norrköping men spelarna gav allt. Det var bara ett lag på planen i stora delar av matchen.

IFK Norrköping: Holmberg (18’, 32’), Dagerstål (90+2’)
Malmö FF: Antonsson (29’)

IFK Norrköping: Thern (59’), Pettersson (75’), Smith (87’), Fransson (88’), Skrabb (90+6’)
Malmö FF: Bengtsson (31’), Lewicki (39’), Christiansen (87’)

Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (33’ Safari), Franz Brorsson (75’ Gall)