IFK Göteborg – Malmö FF 1–1

Publicerad 01 april 2017 i Matches

Efter en jämn och tuff tillställning slutade premiären 1-1 mot IFK Göteborg på Nya Ullevi.

Markus Rosenberg slog avsparken som blev startskottet på årets allsvenska säsong. IFK Göteborg inledde piggt och matchen var bara någon minut gammal när Sören Rieks kom fri med Johan Wiland, som stod för en fin och viktig räddning på danskens skott.

IFK Göteborgs starka inledning på matchen gav utdelning i den åttonde minuten när Mikael Boman nådde högst på en hörna och nickade in 1-0.

I den 27:e minuten skapade Malmö FF sin första kvalificerade målchans när Markus Rosenberg sprang i djupled och frispelade sin anfallskollega Pawel Cibicki, som sköt högt och hårt, men IFK Göteborgs målvakt parerade.

Pawel Cibicki blev emellertid målskytt en stund senare när han kvitterade med en nick från nära håll i den 34:e minuten. Oscar Lewicki nådde högst på en hörna och skarvade bollen vidare till Cibicki. I den 39:e minuten var Cibicki nära att ge MFF ledningen med en ny nick, men målvakten räddade.

Efter en darrig inledning där IFK Göteborg hade spelövertaget arbetade sig Malmö FF in i matchen och mot slutet av den första halvleken var man vid ett par tillfällen nära ett ledningsmål.

I den andra halvleken sjönk tempot och bägge lagen släppte till få målchanser. Båda målen kom till efter hörnor och även i den andra halvleken var det främst på hörnor som det blev farligt i straffområdena.

Efter 94 minuter blåste dagens domare Stefan Johannesson i pipan vilket betydde slut på årets första allsvenska match. Matchen slutade 1-1.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Jag tycker att det är en jämn match som slutar ganska rättvist. IFK Göteborg var vassare i början, framför allt i sitt duellspel där vi är tvåa på bollen flera gånger. Det var rättvist att vi hamnade i underläge. Men sedan tog vi över och spelade rätt trevlig fotboll och fick den kontroll vi ville ha.

– Vårt byte i paus fick effekt och Pawel Cibicki fick övertag mot Scott Jamieson. Vi hade ett antal bollar inne i straffområdet där det luktade mål. Men sammanfattningsvis en match med både bra delar och sämre delar från vår sida.

IFK Göteborg: Boman (8’)
Malmö FF: Cibicki (34’)

IFK Göteborg: Björdal (56’), Salomonsson (66’), Eriksson (67’)
Malmö FF: Christiansen (77’)