Hjälp oss att namnge Stadionkatten uppdaterad

Publicerad 21 december 2015 i Nyheter

En sällsynt bild på den kameraskygga Stadionkatten

Sedan i våras har den här katten till och från hållit till i katakomberna under Swedbank Stadion. Den har gått under namnet ”Stadionkatten” men nu är det dags att ge den ett riktigt namn. Och vi behöver din hjälp.

Katten har inget halsband och håller sig undan för det mesta. Den bor troligen egentligen någon annanstans. Men då och då kan man se den ligga och sova på plantäcket, eller stryka runt bland förrådsgångarna under den västra läktaren. Planskötaren Pelle Jaensson som är en av dem som känner katten bäst tycker att den är en typisk MFF:are.

– Den har en himmelsblå attityd. Ödmjukt kaxig, säger Pelle Jaensson.

Katten har blivit en uppskattad del av arenateamet eftersom den håller populationen av möss i trim och skrämmer bort fåglar från gräsmattan. Som tack har Pelle Jaensson och kollegorna har lagt fram en himmelsblå filt som den kan sova på när plantäcket ligger ute på gräset. Nu har katten tagit välförtjänt säsongsuppehåll efter en lite jobbig höst.

– Den är inte så förtjust i Champions League. Den är väldigt arg över alla bilar, tv-bolag och människor som springer här och stör. Det syns på kroppsspråket, säger Pelle Jaensson.

Vilket kön katten har är inte säkerställt eftersom de zoologiska kunskaperna hos MFF-personalen är något begränsade. Oavsett är det dags att ge den ett namn och vi har tagit fram fyra förslag som vi vill ha hjälp att välja bland.

Förslag 1: Tassmus Bengtsson

Förslag 2: Mjaurkus Rosenberg

Förslag 3: Kári Jamarson

Förslag 4: Anton Spinnerholm

Röstningen är avslutad, se nedan.

UPPDATERAT 2015-12-22:

Ett dygn in i omröstningen kring vad vår maskot Stadionkatten ska kallas kan vi konstatera att Anton Spinnerholm på över 1200 röster är det mest populära alternativet. Det inskickade förslaget Åge kom på en andraplats på drygt 300 röster och trea blev Mjaurkus Rosenberg. Några andra nämnvärda kreativa förslag från våra supportrar är bland annat Misse Magnusson, Pussykas Ljungberg och Isaac Kisen Thelin.

Vi tackar för det stora intresset och hjälpen med att hitta ett namn till vår fyrbente Stadionbesökare, även om katten själv via sitt påstådda twitterkonto @stadionkatten låter meddela att han vill kort och gott kallas Stadionkatten.

Mitt i allt är det viktigt att också komma ihåg att katten är en levande varelse som förtjänar omtanke och respekt. Flera engagerade djurvänner har hört av sig till oss och vi kan meddela att vi har kontakt med Kattjouren som ger oss tips och råd och hjälper oss om det behövs. Det är dock mycket sannolikt att katten bor i ett kärleksfullt hem i närheten av Stadion.

Till ägaren vill vi tacka för att katten, när den känner för det, får lov att komma på besök och sprida glädje och hjälpa oss med olika sysslor här på Stadion.

Och just det, gör som Anton Spinnerholm – missa inte en match på Swedbank Stadion. Köp årskort!  

Anton Spinnerholm håller gnagare borta

huvudpartners

officiella partners