Historisk seger för Malmö FF

Publicerad 12 oktober 2002

Idag vann Malmö FF MM för första gången i föreningens historia och det kan vi tacka U-laget för. De glada och jublande 17-19-åriga killarna på Limhamns IP kan faktisk, utan skryt, kalla sig Malmös bästa fotbollslag.

Malmömästerskapet har funnits sedan 1933 men det var först 1996 som Malmö FF ställde upp för första gången. Motståndarna Limhamns IF är betydligt mer erfarna. Man har varit i sjutton finaler tidigare varav man vunnit nio. Någon tionde titel blev det inte idag på Limhamns IP där dagens final förlagts.

Publikmässigt blev det en succé med närmare tusentalet åskådare varav 450 betalt entré. Malmö FF har i år ställt upp med sitt U-lag under hela turneringen och på vägen fram till finalen har man besegrat Heleneholms SK, Oxie IF och BK Olympic.

Målskyttar:
1-0 4 min Kristian Wilczak
2-0 40 min Bovar Karim
2-1 84 min Magnus Erlandsson

Varningar Malmö FF:
51 min Freddy Borg
83 min Bovar Karim
90 min Alexander Malmström

Startuppställning:
Daniel Pode –
Billy Berntsson, Patrik Åkesson, Thommie Persson, Dan Ingvarsson –
Kristian Wilczak(70), Joze Barbir, Anders Ekelund, Bovar Karim –
Freddy Borg(55), Jesper Rendin

Byten:
Alexander Malmström 55 min
Joakim Nilsson 70 min

Matchens lirare enligt juryn:
Magnus Erlandsson, Limhamns IF

Kommentar:
”Jag är nöjd med den första halvleken. Vi spelar bra och kontrollerat och vi håller bra koll på Magnus Erlandsson och Stefan Hansson i Limhamn. Andra halvlek kommer vi för långt ner i banan och blir onödigt stressade i och med deras reduceringsmål. Vi är naturligtvis jätteglada för killarnas skull att får vinna en sådan här titel. Det är en rolig bonus men det är också viktigt för oss att vi får spela sådana här tuffa och jämna matcher. Det ger killarna nyttig erfarenhet.”

Åke Kallenberg, Malmö FF

Man kan än en gång konstatera att Malmö FF har många duktiga spelare. A-laget håller Allsvensk toppklass, B-laget hade inte gjort bort sig i Superettan och U-laget håller division 3-4 klass