Himmelsblå invasion av Stockholms Stadion

Publicerad 08 augusti 2002

I fjol hade Djurgårdens supportrar en omröstning om vilket lag som hade den bästa bortaklacken på Stockholms Stadion. MFF Support vann och i år tänker man bli ännu fler och ännu röststarkare än i fjol. Mellan 500-700 MFF-supportrar kommer att stötta laget på söndag.

”Intresset är enormt” säger MFF Supports ordförande Peter Åhlander och fortsätter; ”vi har aldrig förr åkt så många organiserat till Stockholm”. Tre bussar d v s 150 personer kommer att åka med MFF Support. Ytterligare ett par hundra kommer att ta sig upp på egen hand. MFF Support Stockholm bildades för ett par år sedan och är i dagsläget ca 150 medlemmar. Men antalet personer som håller på Malmö FF är betydligt fler och man tror att minst 300 kommer till matchen. Det innebär att den 800 personer stora bortasektionen, vid klocktornet på Stockholms Olympiastadion, kommer att bli välfylld.

Många supportrar kommer att samlas på Restaurang Klara innan matchen och här är lite information till de som inte åker organiserat hämtat fråm MFF Supports hemsida:

”För er som åker själv så kan vi informera att restaurang Clara öppnar redan klockan 11 och får också servera öl från denna tidpunkt.
Mot uppvisande av giltigt medlemskort i MFF Support eller MFF Support Stockholm får man köpa öl för endast 29 kronor.
Det kommer även att finnas en specialmeny för oss MFF:are.

Adressuppgifter:
Clara Restaurang Pub Night Club Casino
Jakobsgatan 22
Telefon:08-21 55 81″

Peter Åhlander spår att fram till sista omgången mot Halmstad kommer totalt cirka 7000 MFF-supportrar ha sett Malmö FF på bortamatcherna. ”Sista matchen är upp till Tom Prahl hur många vi blir. Det kan bli allt mellan 500-5000 beroende om vilken medalj vi spelar om” Naturligtvis hoppas man på den ädlaste och då börjar nästa projekt; ”att plocka ner statyn på Stortorget och ersätta med en ny på Tom Prahl”