Henrik Rydström inför Silkeborg IF

Publicerad 24 januari 2024 i Herr,Nyheter

Årets första träningsmatch väntar där Silkeborg IF kommer på besök. Den spelas på Klostergårdens IP i Lund och här är Henrik Rydströms tankar inför torsdagens match.

Matchfakta

Malmö FF – Silkeborg IF
Torsdag 25 januari 14.00
Klostergårdens IP

Biljetter till matchen köper ni här.
TV: Matchen sänds på MFF Play.

Henrik Rydström om…

…att spela årets första match
– Man kan säga att vi egentligen inte vill ha tankarna på den matchen förrän vi spelar den. Det handlar om att fortsätta träna hårt och bra för det är ”bara” en träningsmatch, men med det sagt märker man på spelarna att det blir en match som ökar koncentrationen och lusten. För det är matcherna som blir ett kvitto på där vi är. Det är klart att vi vill att saker ser ut så som vi vill att de ska se ut. Jag vill att vissa spelare, som inte spelar så mycket, visar att de har kvalitet. 

…varför han kommer spela med två olika startelvor
– Det handlar om det fysiska, att det inte blir för mycket för då riskerar de att skada sig i det här skedet av säsongen. Då är det en fördel att vi kan ändra och i princip spela med två elvor. Det kommer vara en eller två som spelar mer.

…att Anders Christiansen är uttagningsbar till match
– Det är viktigt att vi är försiktiga med hans progression och inte stressar, men tanken är att han ska få speltid. Sen vill jag inte gå händelserna i förväg och lägga för mycket press, men bara se honom spela fotboll ska bli roligt. 

Malmö FF och Anders Christiansen är tacksamma för den respekt som visats från så väl supportar som media och allmänhet under Anders rehabiliteringstid. Då Anders fortfarande är inne i sin rehabprocess vädjar vi om fortsatt förståelse försäsongen ut. Anders Christiansen kommer att vara tillgänglig för intervju i samband med att tävlingssäsongen inleds i mitten av februari.

huvudpartners

officiella partners