Henrik Rydström inför Elfsborg hemma

Publicerad 27 maj 2024 i Herr,Nyheter

Vårens sista hemmamatch väntar där IF Elfsborg står för motståndet. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför matchen.

Matchinformation

Malmö FF – IF Elfsborg
Tisdag 28 maj 19:00
Eleda Stadion

Biljetterna till matchen är slutsålda
TV: Matchen sänds på Max.

Henrik Rydström om:

…den förväntade matchbilden:
– Det kommer vara en annan typ av match, än mot Kalmar, där Elfsborg kommer vilja vara fysiska, direkta och kontra. Jag var inne på det mot Gais att det var mycket frisparkar, Elfsborg är också ett lag som använder sig av det för att försvara sig. De tar frisparkar, springer över motståndare och skapar en rytm i matchen där det är mycket avbrott. Jag kan allt om det där eftersom jag spelade väldigt mycket så, man hoppas att motståndarna blir naiva och spelar bollen in i ytor som de inte ska. Där blir det viktigt för oss att ha ett beslutsfattande och känna igen att ”det här är inte bra”. Sen också att inte bli frustrerade om det blir frisparkar. Gör vi det är det en match som vi ska dominera och har goda möjligheter att vinna.

…truppläget:
– Jens (Stryger) fick en smäll mot Kalmar och körde vidare sen, men vi kommer testa honom i morgon (tisdag). Sebastian Nanasi är sjuk, det är inget allvarligt och vi kollar status där i morgon (tisdag). Sedan är Sören Rieks och Sebastian Jörgensen tillbaka. 

– Det är två matcher kvar nu. Vi hade sex matcher på 20 dagar och vi har, peppar peppar ta i trä, gjort det väldigt bra utifrån periodisering, belastning och kunnat ha merparten tillgängliga hela tiden. Det är en förutsättning för framgång. Nu är det bara att se det som två cupfinaler och maxa hela vägen in. Det är viktigt att vi fullföljer hela vägen in, vi har gjort en bra tävlingssäsong så här långt. Jag är jättenöjd med hur vi bara tuggar på och vi har två måltider kvar som vi ska äta upp.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners