Henrik Rydström inför Degerfors hemma

Publicerad 04 juni 2023 i Herr,Nyheter

En självkritisk Henrik Rydstöm summerar en tuff träningsvecka och ser fram emot ännu en slutsåld hemmamatch.

Henrik Rydström under en av vårens hemmamatcher.

Matchfakta

Malmö FF – Degerfors IF
Måndag 5 juni 19:10
Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+
Radio: MFF Play Premium

Har du årskort men inte möjlighet att vara på plats mot Degerfors IF? Då kan du ändå hjälpa till att höja stämningen på stadion genom att låna ut din plats till en annan MFF:are. Klicka här för att dela ditt årskort.

Henrik rydström om

Träningsveckan som varit
– Det blev långt mellan matcherna plötsligt när vi spelar söndag – måndag, så vi har försökt utnyttja det på bästa sätt genom att köra lite längre pass. Det är sällan du får möjlighet till det mitt under säsong så det känns bra.

De senaste matcherna
– Bara för att vi tappat poäng så betyder inte det att vi spelat dåligt. När du vinner åtta raka matcher så kommer också förväntningarna och här i Malmö innebär det att folk tror att man ska köra över varenda motståndare. Nu låter det som att jag är nöjd, det är jag inte. Hade vi vunnit tio raka så hade jag inte heller varit nöjd, då hade jag antagligen suttit här och sagt att ”vi behöver jobba på dem här bitarna”.

– Tittar man bara på resultatet i Elfsborgsmatchen, 3–0 så tycker jag man är fel ute. Elfsborg har 87 passningar på vår planhalva på 90 minuter fotboll så resultatet speglar inte alls matchbilden. Sen kan man ifrågasätta hur de då kan göra tre mål och vi noll mål och där har vi något och jobba med, så kan man väl säga.

Ett lag under uppbyggnad
– Jag har nämnt det många gånger redan men tycker det är värt att poängtera igen, vi kommer fortsätta ta steg och bli bättre för vi är bara ett lag under uppbyggnad. Att vi tappat poäng i två matcher i rad förändrar egentligen ingenting i vårt arbetssätt eller i våra tankar hur vi vill spela. Vi är otroligt självkritiska och allra mest självkritisk är nog jag själv.

Motståndaren Degerfors
– De är väldigt direkta och satsar på snabba omställningar. Ett lag som skapar målchanser på det långa spelet. Jag vågar påstå att de är ett av lagen i Allsvenskan som har bollen minst och försvarar sig väldigt lågt i en 5-3-2/5-4-1-uppställning. Sen är de väldigt duktiga på att komma till många avslut, trots att de har lite boll.

– För oss är det här en match som bara väcker goda minnen. Matchen mot Degerfors i Svenska cupen var en match som stärkte oss i form av, har vi bara tålamod så kommer vi belönas för det. Sen vet vi att med våra supportrar i ryggen så kan vi skapa ett enormt tryck här hemma och då blir det väldigt jobbigt att vara gästande lag.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners