Henrik Rydström inför AIK

Publicerad 05 maj 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström om truppläget, motståndet och vad det finns för likheter mellan ett fullsatt Eleda Stadion och en flygplats.

Om matchen

Malmö FF – AIK
Söndag 15:00 7 maj
Eleda Stadion
TV-sändning: Discovery+


Henrik Rydström om

Truppläget..
– Anton (Tinnerholm) tränar med laget på lördag, jag skulle tro att om han reagerar bra på det så är han uttagningsbar. Sören (Rieks) klev av mot Varberg med lite bekymmer i vaden, men det var mest en säkerhetsåtgärd så han är också uttagningsbar.

Om AIK..
– Jag tror de är bättre än vad tabellen visar. Räknar man bort oss är det väl det laget som har haft bollen mest. De har skapat farliga lägen i varje match men av olika anledningar inte fått med sig resultaten. Över tid kommer de säkert att bli bättre och bättre. Det kan man ha med sig när man tittar på det. Men i nästa skede av analysen tittar vi mer på: Vad gör de? Hur formerar de sig? Vad kan vi utnyttja?

– Men återigen, spelar vi vårt spel med den fantasin, den spelglädjen och villigheten att pressa motståndaren som vi gjort de senaste matcherna – då bör det vara en match där vi kan styra mycket.

Om det starka publikstödet..
– Jag har varit inne på det tidigare, men som motståndare har jag alltid tyckt att det varit en av de tuffare och mer inspirerande uppgifterna att spela här. Trycket som finns här är unikt. Sedan förstår jag att det inte var så i alla matcher ifjol av förklarliga skäl. Men den mobiliseringen som har varit här den kändes av redan på IP under cupmatcherna- även de matcherna som var lite knackigare – vi kände från början att vi hade våra supportrar med oss.

– Men så som det har varit i de här tre senaste hemmamatcherna.. Jag vet inte var i Norden eller Skandinavien man kan matcha det. Att komma ut på Eleda Stadion är precis som att gå på rullgångarna på en flygplats – plötsligt känner man: ”Helvete vad rapp jag är!

Matchvärdhuvudpartners

officiella partners