Henrik Rydström inför AIK borta

Publicerad 22 juli 2023 i Herr,Nyheter

Det är ett revanschsuget MFF som för andra gången den här veckan reser upp till Stockholm. Den här gången för att ta sig an AIK på Friends Arena.

matchfakta

AIK – Malmö FF
Söndag 23 juli 15:00
Friends Arena

Henrik Rydström om:

Vad han för väntar sig för motstånd:
Strukturmässigt och om vi tänker på hur de formerar sig så är det ju ett annat AIK vi kommer möta på söndag jämfört med det vi mötte här hemma i våras. De har fått en nystart med ny tränare och fått med sig ett par vinster, och som grupp så skapar man då en gemensam tro på det man gör. Sen lägger vi inte så stor vikt vid det utan vi har ju vår egen utvecklings resa som vi är under. Vi är ju på ett sätt också i en omstart, och i de lägena fokuserar jag alltid mer på oss, och på vad vi ska- och kan göra själva och inte så mycket på motståndet i sig.

Hur de senaste matchernas resultat påverkat laget:
På ett sätt så tänker du alltid på resultaten, samtidigt som du måste bortse från dem för att ta dig framåt och utvecklas. Och det gäller även när du vinner matcher, vilket är det som är så svårt med den här branschen för du bedöms nästan bara på resultaten. Du kan spela som en påse nötter och vinna med 1–0 av en liten slump och efteråt kommer det låta som en stabil seger. Det vi försöker grotta ner oss i är våra underliggande siffror. Vi ser att vi hade mycket boll under både Mjällbymatchen och nu senast mot Djurgården men hur kommer det sig att vi inte skapar fler målchanser? Varför har vi börjat släppa till målchanser bakåt som vi inte gjort tidigare? Det har vi fokuserat på och grävt ner oss i.

Omstart med nya spelare in:
Det här sommarfönstret är alltid en utmaning då du jobbar med en grupp under förändring. Du blir av med spelare och nya spelare kommer in mitt under pågående säsong. Och med det kommer också nya personligheter in i gruppen. Så det är väl också en av de grejerna vi jobbat med i veckan, att staka ut vår väg framåt. Ena gruppen nu när det kommit in nytt folk med hög energi, samtidigt som du kanske har spelare kvar som plötsligt ska börja tackla en tuffare konkurrens. Vi har lagt mycket tid på att prata om vad det innebär det spela i Malmö FF, vad kommer det med för kravbild och vad kommer för möjligheter med att spela i Malmö FF. De spelare som vi har plockat in har verkligen kommit in med stor energi och vilja att kliva in och ta ansvar.

Vad han vill se på söndag:
Vi är medvetna om att vi inte sett ut så som vi vill under de senaste två matcherna. Jag vill se ambition och mod i våra spelare. Jag vill se att vi löper mycket och spelar på varandras styrkor. Då kommer vi hitta tillbaka till det vi vill vara.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners